Scandalul gunoiului din Sectorul 1, faza pe amenzi: operatorul de salubritate a fost sancționat cu 160.000 lei

Scandalul gunoiului din Sectorul 1 trece la un nou nivel: Poliția Locală a amendat compania Romprest Service cu 160.000 de lei, pentru că nu a ridicat deșeurile timp de aproape o săptămână.

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de Primăria Sectorului 1, Compartimentul Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale a aplicat, în perioada 1 iunie -7 iunie 2021, sancțiuni contravenționale companiei Romprest Service în valoare totală de 160.000 de lei.

Cele mai mari sancțiuni, în valoare de 60.000 de lei și de 80.000 de lei, au fost pentru nerespectarea notificărilor autorității contractuale aplicate în baza Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2005 privind protecția mediului.

Amenzile au venit după ce Poliția Locală „a indicat” companiei locațiile exacte pentru ridicarea depozitelor de deșeuri, „iar aceasta nu s-a conformat”.

Pe lângă aceste amenzi, au mai fost aplicate ale patru contravenții în cuantum total de 20.000 de lei pentru nerespectarea programului de salubrizare menționat în contractul de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativă a Sectorului 1. Aceste amenzi au fost aplicate în baza HCGMB 120/2010 privind aprobarea Normelor de salubrizare și igienizare ale Municipiului București”, se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole