Scandalul voturilor din Sectorul 1 continuă: A intervenit Jandarmeria / PSD depune plângere la Parchetul General

Scandalul voturilor pentru alegerea primarului Sectorului 1 al Capitalei continuă. Miercuri seară, postul de televiziune Antena3 a difuzat niște imagini  în care mai multe persoane ar umbla în prezența jandarmilor la sacii de voturi care erau depozitați într-o încăpere a Biroului de Circumscripţie Electorală a Sectorului 1.

Gabriela Firea cere repetarea alegerilor

Imaginile au fost preluate de Gabriela Firea. Fostul primar al Capitalei cere repetarea alegerilor, acuzând fraudă.

Clotilde Armand: Într-o țară normală Tudorache și Firea erau arestați deja

Clotilde Armand a reacționat pe pagina sa de Facebook și a spus că postul de televiziune Antena3 difuzează imagini false despre membrii USR PLUS.

Jandarmeria București vine cu lămuriri

Încăperea în care erau depozitate voturile de la BES1 a fost desigilată la cererea președintelui Biroului Electoral Sector 1 și s-a întocmit, de fiecare dată, un proces verbal, sunte precizările făcute, joi, de către Jandarmeria București.

„Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul președintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecție după sigilare”, a transmis Direcția Generală de Jandarmi București.

Jandarmeria București a mai precizat că „persoanele care au intrat în clădirea în care se află și Biroul Electoral, au fost legitimate și nu li s-a permis accesul în zonă acestea părăsind incinta. Nimeni nu a pătruns în zona restricționată”, mai arată DGJMB.

Dan Tudorache cere reluarea alegerilor din București

Candidatul PSD pentru un nou mandat de primar la Sectorul 1, Dan Tudorache cere anularea votului și reluarea alegerilor.

„Toate celelalte camere au fost acoperite cu hârtie. Din ordinul cui? De ce? Nu vrem să fie totul transparent? În acea cameră unde există singura unde se putea monitoriza au fost scoși sacii. Nu aveau voie să scoată sacii, indiferent dacă era pe timpul zilei sau pe timpul nopții. Atâta timp cât ai scos acel sac din acea cameră, singura cameră monitorizată, eu zic că este fraudarea alegerilor. Pentru că celelalte săli unde renumărau, deci nefiind monitorizate puteau face orice”, a spus Tudorache, citat de Mediafax.

Tudorache acuză că alegerile de la Sectorul 1 au fost fraudate.

„Atâta timp cât au scos sacul, eu zic că e fraudă. Nu aveau voie. Nici măcar președintele BES-ului nu avea voie. L-am întrebat (pe reprezentantul PSD – n.r.). (…) Reprezentantul meu nu știa. (…) A văzut acele imagini la televizor”, a spus Tudorache.

Edilul a anunțat că PSD va cere Biroului Electoral al Sectorului 1 anularea alegerilor în Capitală.

„Nu mai cer renumărarea. E bătaie de joc! Cer reluarea alegerilor. Ce să mai renumăr? Știu eu ce au făcut afară? (…) Acel candidat USR mergea printre saci… Vă dați seama că având astfel de imagini… trebuia să depui dovezi într-un anumit termen. Păi dacă noi am descoperit acum ce s-a întâmplat. Termenul a trecut. În cursul zilei de astăzi voi face sesizare la BEC. (…) Să cer anularea alegerilor la București. S-a viciat votul primarului general (…) Nu cred că cineva care vede acele imagini… sunt indubitabile”, a mai spus Dan Tudorache.

PSD depune plângere penală la Parchetul General

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va depune plângere penală la Parchetul General privind suspiciunile de fraudă la alegerile din Sectorul 1.

„E curios, unde a pierdut PNL se acceptă renumărarea voturilor, unde a pierdut PSD nu. Văd că nu au dat azi-noapte ordonanță de urgență pentru desființarea instanțelor. (…) Vom face plângere la Parchetul General ”, a declarat Ciolacu.

Două dosare penale deschise

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au deschis două dosare penale.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au fost înregistrate două cauze penale în legătură cu desfăşurarea alegerilor locale în Sectorul 1 din Bucureşti. Primul dosar penal a fost înregistrat la data de 28.09.2020. în urma unui apel la serviciul urgenţă 112 şi are ca obiect săvârşirea infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, prevăzută la articolul 391 din Codul Penal. Cel de-al doilea dosar penal a fost înregistrat la data de 01.10.2020, în baza sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală, ca urmare a apariţiei în spaţiu public a unor înregistrări video şi are ca obiect tentativă la infracţiunea de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, prevăzute de articolul 32 rap. la art. 391 din Codul Penal”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Cercetările din ambele dosare se efectuează in rem.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Credeați ca penali din PSD stau cu mâinile in buzunar și își accepta elegant înfrângerea ?
    Este suficient ca Justiția ro’ sa fie sub al lor control, tovarăși sa producă fake news și sa provoace acel haos.
    Cine nu cunoaște aceasta manevra țigăneasca ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole