„Scena crimei”: S-a împlinit un an de la izbucnirea bombei biologice la meciul de fotbal din Milano (VIDEO)

19 februarie 2020, 40.000 de fani veniți pentru meciul Atalanta – Valencia, cu autocarele, mașinile și trenul…Meciul Atalanta – Valencia, jucat pe 19 februarie anul trecut la Milano, în optimile Ligii Campionilor, ar fi responsabil în mare măsură pentru explozia infecțiilor cu coronavirus în Italia și Spania.

O universitate din Valencia și Centrul de Studii strategice internaționale arată că meciul de la Milano a contribuit la propagarea rapidă a coronavirusului în Italia. Ziariști, suporteri și fotbaliști din Valencia care au făcut deplasarea la Milano au fost testați pozitiv la întoarcerea din Italia. 35% din fotbaliștii clubului FC Valencia au fost infectați cu coronavirus, potrivit Publico.

Meciul de fotbal din Champions League între Atalanta Bergamo și FC Valencia, disputat pe 19 februarie 2020 la Milano cu peste 40.000 de suporteri în tribune, ar fi responsabili pentru creșterea explozivă a cazurilor de coronavirus în nordul Italiei și în Spania, potrivit cercetătorilor de la mai multe universități europene de prestigiu, citați de presa internațională, inclusiv de Le Figaro.

Fabiano Di Marco, șeful departamentului pneumologie la Spitalul Papa Giovanni XXIII din Bergamo este cel care a consacrat expresia „bombă biologică”, când a descris meciul pentru Corriere della Sera chiar așa, drept ”o bombă biologică”! Di Marco referindu-se la momentele de efuziune ale suporterilor din Bergamo după victoria istorică.

O întâlnire fără precedent

19 februarie, 40.000 de fani veniți din Bergamo pentru Atalanta – Valencia. Cu autocarele, mașinile și trenul. A fost bombă biologică. Au consumat bere din același pahar, pasându-l de la unul la altul, au făcut selfie-uri și au strigat într-o zi istorică. Printre ei sigur au existat persoane pozitive la COVID-19! E probabil ca infecția să fi venit și de la Valencia, vezi cazul ziaristului îmbolnăvit când s-a întors”, le-a spus Fabiano Di Marco, șeful pneumolog al spitalului „Papa Giovanni XXIII, jurnaliștilor de la Corriere della Sera.

Și Corriere dello Sport a întărit ipoteza, a povestit cum s-a propagat infectarea și a menționat că Protecția Civilă a considerat că optimea de Ligă de la Milano a fost partida zero! 

Meciul (scor 4-1 pentru Atalanta Bergamo), disputat în momentul în care abia fuseseră detectate 3 cazuri în Italia și 2 în Spania, potrivit Worldometers, a fost scena unei întâlniri fără precedent. Un fel de „scenă a crimei”.

Astfel, pe stadionul San Siro din Milano (locul unde s-a disputat partida) au venit suporteri din Bergamo, care s-au întâlnit cu câteva mii de suporteri veniți din Valencia, dar și cu localnicii milanezi.

Ce a fost de fapt și ce a urmat rămâne să elucideze în continuare atât specialiștii, cât și mass media…

Momentul zero al coronavirusului în Italia”, comentat la postul de televiziune Canal 5 Noticias (cunoscut și ca C5N) din Argentina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...