Scenariu de film. NASA a reușit să devieze un asteroid de la impactul cu Pământul (VIDEO)

Agenția Spațială Americană (NASA) a reușit să devieze cu succes un meteorit, prăbușind o sondă spațială pe suprafața acestuia.

Nava misiunii Dart a percutat ţinta, asteroidul Dimorphos, care este satelitul unui asteroid mai mare numit Didymos. Dispozitivul NASA a reuşit astfel să-l deplaseze, reducându-i orbita cu 32 de minute, a declarat directorul agenţiei spaţiale, Bill Nelson, în cadrul unei conferinţe de presă.

Este „un moment decisiv pentru apărarea planetei şi un moment decisiv pentru umanitate”, a subliniat el.

Ar fi fost deja „considerat ca un succes imens” dacă (nava) ar fi redus orbita doar cu aproximativ 10 minute. Dar de fapt a redus-o cu 32 de minute”, a adăugat Bill Nelson. Cu această misiune, „NASA a dovedit că putem apăra planeta”, a spus el.

Dimorphos, situat la aproximativ 11 milioane de kilometri de Pământ în momentul impactului, are un diametru de aproximativ 160 de metri şi nu prezintă niciun pericol pentru planeta noastră.

Dacă obiectivul rămâne relativ modest în comparaţie cu scenariile de dezastru ale filmelor ştiinţifico-fantastice precum „Armageddon”, această misiune fără precedent de „apărare planetară”, numita Dart (lance), este prima care testează o astfel de tehnică. Aceasta permite NASA să se antreneze în cazul în care un asteroid ar putea lovi Pamântul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...