Schimbări ale campaniei de vaccinare anti-Covid: Profesorii ar urma să aibă prioritate

Coordonatorul campaniei de imunizare anti-coronavirus, Valeriu Gheorghiță, anunță că în curând profesorii ar putea avea prioritate la vaccinare.

De la 1 martie 2021 profesorii din România ar urma să aibă prioritate la vaccinarea împotriva coronavirusului.

Vaccinarea profesorilor ar urma să fie realizată prin echipe mobile care să meargă  în școli sau la inspectoratele școlare.

Conform cifrelor furnizate joi, la doar patru zile de la redeschiderea școlilor erau confirmați cu Covid-19 peste 300 de angajați din învățământ și aproape 250 de elevi.

„A fost o discuţie pe care am avut-o cu domnul ministru Sorin Cîmpeanu (ministrul Educaţiei – n.r.), la finalul lunii ianuarie, după ce s-a pus în vedere planul redeschiderii şcolilor, ne doream să creăm o prioritizare suplimentară la vaccinare pentru personalul din învățământ. Dar din considerentul legat de limitarea numărului de doze, pentru că am primit mai puţin cu 93.000 de doze în săptămâna 18-24 ianuarie (…), scenariul nu a mai putut fi pus în aplicare, având în vedere şi reprogramările. Ceea ce noi luăm în calcul la acest moment, şi vă spun în premieră, e o analiză de posibilitate a vaccinării personalului din învăţământ cu prioritate, prin echipe mobile. Şi anume, să se efectuzete în primul rând vaccinarea cadrelor didactice care sunt la interfaţa directă cu elevii, a personalului din creşe şi grădiniţe(…)Ar fi fezabil acest plan de la 1 martie, să putem pune în aplicare această prioritizare”, a declarat vineri, la Antena 3, medicul Valeriu Gheorghiţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...