Se anunță schimbări în sistemul de transport din zona Bucureşti – Ilfov. Când se va întâmpla și în ce constau modificările

Întreg sistemul de transport din zona Bucureşti- Ilfov va fi reorganizat de la 1 august, a informat Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI).

Astfel, din indicativele autobuzelor vor fi eliminate literele, iar toate liniile vor avea un indicativ format din trei cifre. Prima cifră a indicativului sugerează dacă e vorba despre o linie fostă urbană (liniile de autobuz care încep cu 1, 2 sau 3), o fostă linie regională (liniile care încep cu cifra 4), o fostă linie expres (cele care încep cu cifra 7) sau linii navetă, cu caracter temporar (cele care încep cu cifra 6).

Totodată, introducând conceptul de călătorie orară, TPBI vine încă o dată în sprijinul călătorilor şi le oferă posibilitatea transbordărilor multiple în acelaşi interval de timp, cu utilizarea unui singur titlu de călătorie.

În acest mod, se corectează situaţiile în care un călător era nevoit să valideze două călătorii pentru o cursă scurtă, deoarece tranzita un capăt de linie. Integrarea cu metroul constituie alt avantaj, în acelaşi interval orar, călătorul putând schimba modul de transport de suprafaţă cu cel subteran, fără costuri suplimentare”, se menţionează în comunicat. O călătorie de 90 de minute cu transportul în comun de suprafaţă va costa 3 lei, iar un bilet comun cu Metrorex va fi 5 lei.

Spre exemplu, din oraşul Otopeni până în Drumul Taberei se poate folosi un bilet de 90 de minute pentru mijloacele de transport de suprafaţă până la prima staţie de metrou, costul total fiind de 5 lei, faţă de 5,30 lei cum e în prezent. Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun pentru transport de suprafaţă şi metrou, pentru 24 de ore, va fi 14 lei.  

Abonamentul de o lună va costa 80 de lei, separat, pentru fiecare dintre reţele şi 140 de lei pentru cel comun transport de suprafaţă şi Metrou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...