Schitul Darvari și Ferma Vlăsiei, cadou de la Florin Cîțu pentru Biserica Ortodoxă Română

Guvernul condus de Florin Cîțu va transmite două imobile, gratuit, Bisericii Ortodoxe Române. Decizia va fi parafată prin hotărâre de Guvern, în ședința de miercuri, 22 septembrie.

Nota de fundamentare a hotărârii arată că transmiterea, fără plată, în proprietatea unităţilor de cult deţinătoare, a imobilelor aflate în domeniul public al statului se face din dorinţa de a asigura stabilitatea şi siguranţa proiectelor ce se derulează în incinta imobilelor.

Concret, este vorba de imobilul Ferma Vlăsiei (Complexul Agrozootehnic Vlăsia). Acesta este situat în Snagov, judeţul Ilfov și are o suprafață de 4.010 m.p. și construcție în suprafață de 198 m.p.

Al doilea este Schitul Darvari, situat în sectorul 2 al Capitalei, împreună cu terenul aferent, în suprafaţă de 1216 mp.

Nota de fundamentare vorbește despre investițiile BOR

Un aspect foarte important și determinant în preocuparea Bisericii Ortodoxe Române pentru imobilul din localitatea Moara Vlăsiei, județul Ilfov, este acela că între clădirile degradate de pe amplasament, cea mai importantă este o biserică ajunsă, prin vitregiile istoriei, să fie proprietate a Statului.

La momentul preluării în folosință, turla acesteia era prăbușită în interior. Au fost necesare importante investiții pentru restaurarea ei și redarea pentru cult”, se arată în nota de fundamentare.

În anexa notei sunt trecute valorile de inventar și descrierile tehnice ale imobilului.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole