Salman Rushdie, autorul celebrelor „Versete satanice”, a fost înjunghiat! (VIDEO)

Scriitorul de origine indiană Salman Rushdie, care a primit multe ameninţări cu moartea după ce a scris celebrele „Versete satanice”, a fost atacat și înjunghiat pe o scenă din statul american New York, relatează CNN.

În timpul atacului a fost rănită ușor și persoana care îl intervieva pe scriitor. Potrivit poliției, suspectul a fost reținut, iar Rushdie a fost transportat cu avionul la un spital local.

În fotografiile și imaginile video postate pe rețelele sociale, o persoană, identificată drept Rushdie poate fi văzută primind îngrijiri pe scenă. Poliția din Chautauqua a confirmat că o persoană a fost înjunghiată, fără a preciza inițial identitatea victimei.

Evenimentul de vineri, dedicat redefinirii căminului american!

Chautauqua Institution se află într-o zonă rurală din vestul New Yorkului, cunoscută pentru seria de prelegeri de vară. Salman Rushdie a mai susţinut prelegeri la evenimente organizate de această instituţie. Evenimentul de vineri, denumit „Salman Rushdie&Henry Reese”, făcea parte dintr-o serie despre „redefinirea căminului american” în secolul 21.

Evenimentul era organizat în parteneriat cu City of Asylum, un program de rezidenţiat pentru scriitorii care trăiesc în exil sub ameninţarea persecuţiei.

Scriitorul britanic, care a câștigat Booker Prize cu „Midnight’s Children” („Copiii din miez de noapte”), a devenit celebru datorită cărții sale „Satanic Verses” („Versetele satanice”) din 1988.

Acea carte, considerată o blasfemie de numeroși musulmani, a generat proteste ample, iar fostul lider suprem al Iranului, ayatolahul Khomeini, a cerut asasinarea lui Rushdie și a editorilor acestuia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...