Scrisoare de sprijin pro – Navalnîi transmisă Ambasadei Rusiei de europarlamentarii USR – PLUS

Toți deputații USR PLUS din Parlamentul European i-au adresat o scrisoare Ambasadorului Federației Ruse în România, prin care solicită ca activistul și principalul opozant al Kremlinului, Alexei Navalnîi, să beneficieze urgent de asistență medicală de specialitate corespunzătoare, precum și de transfer la o unitate medicală din străinătate dacă este nevoie.

Documentul este semnat de europarlamentarii Nicu Ștefănuță, Ramona Strugariu, Dacian Cioloș, Vlad Botoș, Alin Mituța, Dragoș Tudorache, Dragoș Pîslaru și Vlad Gheorghe.

„Viața lui Alexei Navalnîi este responsabilitatea celor care l-au întemnițat. Navalnîi este un om a cărui viață a mai fost salvată o dată, cu greu, în urma unei tentative de otrăvire, ca urmare a unor demersuri europene. El este un opozant politic cunoscut care nu poate fi exterminat în închisoare fără ca acest lucru să aibă consecințe politice serioase. Sper ca autoritățile ruse să ia de urgență măsurile medicale necesare pentru a-l proteja pe Navalnîi”, a declarat Nicolae Ștefănuță, membru în Comisia de Afaceri Externe a PE și inițiator al scrisorii.

USR PLUS se alătură astfel altor numeroase demersuri europene pe lângă regimul de la Kremlin, trăgând un semnal de alarmă asupra pericolului în care se află Alexei Navalnîi.

„În conformitate cu legislația internațională cu privire la drepturile omului, Federația Rusă are o responsabilitate substanțială în ceea ce priveşte integritatea corporală şi sănătatea activistului rus şi trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a îi ocroti viața şi a îi asigura îngrijirea medicală de care are nevoie. În starea în care se află, Navalnîi nu poate rămâne în Rusia. Cerem evacuarea lui medicală de urgență şi sperăm să vedem la autoritățile ruse înțelepciunea, luciditatea şi acțiunea rapidă în acest sens, în aceste momente critice, în care fiecare oră contează”, declară Ramona Strugariu, membru în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...

Dacian Cioloş este cetăţean francez?EXCLUSIV

Aflat dintotdeauna într-un con de umbră, fostul minuscul funcţionăraş agronom ajuns cu sprijinul nemijlocit al “ciumei roşii” comisar european, ba chiar şi premier al...