Scrisoarea de angajament privind Fondul de Inovare al NATO, la care participă şi România, semnată la Summitul de la Madrid

Şefii de stat şi de guvern au semnat, joi, în marja Summitului de la Madrid, Scrisoarea de angajament privind Fondul de Inovare al NATO, transmite trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia.

„Un pas important în stimularea progresului tehnologic şi a inovării aliate şi în consolidarea securităţii cetăţenilor noştri”, a scris preşedintele Klaus Iohannis, joi, pe Twitter.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a explicat în marja Summitului NATO că România va participa cu două centre de testare la acceleratorul de inovare pentru apărare al NATO.

„Participarea la Fondul de Inovare aduce un plus de modernizare Alianţei Nord-Atlantice, pentru că noile tehnologii care au dublă întrebuinţare trebuie avute în vedere atunci când vorbim despre menţinerea avansului tehnologic al apărării şi din acest punct de vedere, astăzi, s-a semnat – este un pas important – Carta acceleratorului de inovare pentru apărare al NATO şi asta înseamnă că de aici înainte NATO va investi în cercetarea avansată în domeniul noilor tehnologii, iar România va participa şi ea cu două centre de testare, două institute care au fost selectate de către NATO pe baza criteriilor stabilite de autorităţile NATO. Asta înseamnă că şi România va fi implicată în acest proces de modernizare tehnologică, de avans tehnologic al NATO”, a declarat Bogdan Aurescu.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole