Scrisoarea deschisă a lui Boris Johnson către copiii din Ucraina: ”Nu sunteți singuri”

Premierul Boris Johnson a adresat copiilor din Ucraina o scrisoare deschisă. Ea vine în urma avertismentului unui înalt diplomat britanic cu privire la acuzații de violență sexuală împotriva copiilor ucraineni comise de către trupele invadatoare, transmite Sky news.

În scrisoarea deschisă adresată copiilor din Ucraina, premierul britanic îi laudă pe aceștia și le promite că ”noi, în Marea Britanie, nu vă vom uita niciodată”.

În scrisoarea sa, premierul Johnson face referire la călătoria pe care a făcut-o la Kiev pentru a se întâlni cu președintele Volodimir Zelenski, prileju cu care i-a apreciat ”conducerea hotărâtă” și ”eroismul invincibil”.

Premierul Boris Johnosn le-a cerut copiilor ucraineni să fie extrem de mândri:  ”de țara voastră, de părinții voștri, de familiile voastre și de soldații voștri și mai ales să fiți mândri de voi înșivă”. Pentru că – se arată în scrisoare  – ”mulți dintre voi ați văzut sau ați experimentat lucruri la care niciun copil nu ar trebui să fie martor”.

De asemenea, premierul se adresează direct copiilor din Ucraina, asigurându-i  de faptul că ”nu sunteți singuri”.

”S-ar putea să fiți departe de prietenii de acasă, dar ai milioane de alți prieteni în toată lumea.

„Aici, în Regatul Unit, arborăm steaguri ucrainene pe casele noastre, birourile, bisericile, magazinele și locurile de joacă, chiar și pe acoperișul meu din Downing Street, unde ferestrele sunt pline de floarea soarelui desenate de copii britanici.

„Tinerii noștri pictează steagul tău în sălile de clasă și fac brățări albastre și galbene în sprijinul țării tale.

„Cred, ca și președintele vostru, că Ucraina va câștiga acest război. Sper din toată inima că, într-o zi, în curând, veți fi liberi să vă întoarceți la casele voastre, la școlile voastre, la familiile voastre”.

În încheiere, premierul scrie: ”Și orice s-ar întâmpla, oricât de mult va dura, noi, în Marea Britanie, nu vă vom uita niciodată și vom fi întotdeauna mândri să vă numim prietenii noștri”.

Potrivit UNICEF, două milioane de copii s-au refugiat din Ucraina, mai mult de jumătate ajungând în Polonia, iar alte 2,5 milioane de copii au fost strămutați în interiorul țării.

UNICEF a avertizat că este o „criză a drepturilor copilului” care se agravează, cu sute de școli atacate și cu aproape 100 de copii uciși doar în ultima lună.

Omar Abdi, directorul executiv adjunct al UNICEF, a declarat Consiliului de Securitate al ONU că acești copii plătesc „un preț nepermis de mare” în război:  239 de morți confirmați și 355 de răniți de la începutul invaziei Rusiei, la 24 februarie. Și există temeri că, în realitate, aceste cifre sunt mult mai mari.

Un înalt diplomat britanic a avertizat cu privire la acuzații credibile despre violențele sexuale împotriva copiilor ucraineni comise de trupele ruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...