Scutire de la plata impozitului pe salarii pentru IT-iști

Salariații din sectorul IT vor beneficia de scutirea de la plata impozitului pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor pentru angajaţii care desfăşoară activităţi al căror obiect de activitate include crearea de programe pentru calculator, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial.

Ordinul a fost iniţiat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID) și prevede că angajaţii din instituţiile publice, dar şi cei din privat beneficiază în mod egal de scutirea de la plata impozitului pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor.

De asemenea, ordinul se aplică şi personalului angajat din instituţiile publice locale, iar scutirea de impozit se aplică pe întreaga perioadă în care angajatul desfăşoară efectiv activitatea de creare de programe pentru calculator.

În același timp, actul normativ stabilește evaluarea periodică a angajaţilor din domeniul IT pentru a verifica îndeplinirea criteriilor de scutire de impozit.

Nu în ultimul rând, prin acest ordin se aduc clarificări şi modificări importante care vin în sprijinul angajaţilor din domeniul IT din instituţiile publice.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Rareș Prisacariu, un copil de 7 ani din Botoșani, câștigătorul de...

Rareș Prisacariu este câștigătorul concursului "Românii au Talent" de la ProTv. Băiatul de 7 ani din Botoșani a obținut marele trofeu și premiul de...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...