Se cere demiterea șefului ANPC, Horin Constantinescu, pentru abuzuri grosolane și repetate împotriva agenților economici

Abuzurile repetate și grosolane din ultima vreme de care este acuzat președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, n-au rămas fără ecou și deja se cere demiterea acestuia de către oamenii de afaceri și chiar de parlamentari.

„O amendă pentru fiecare zi a lunii”

Prin intermediul mass-media, deputatul constănțean, Dumitru-Viorel Focșa îi solicită ministrului Economiei Florin Spătaru să-l demită pe Horia Constantinescu pentru ”unul dintre cele mai grosolane abuzuri săvârșite”.

”Acest individ, al cărui loc este cel mult în gașca de golani de la colțul străzii și nicidecum într-o funcție de conducere a statului român, a impus recent, un set de criterii de evaluare a personalului din subordine, măsură care-i va transforma pe aceștia în adevărați hăitași ai agenților economici”.

Astfel, pentru nota maximă, 5, care va sta la baza calificativului, trebuiesc întocmite 2,5 acțiuni/zi/comisar, dintre care 1,5  să reprezinte numărul de PVCC-uri încheiate de către comisarul de control în același interval de timp.

Cum se traduce acest lucru? Din cele 2,5 acțiuni pe zi, este obligatoriu ca 1,5 să fie finalizate cu încheierea unui Proces Verbal de Constatare al Contravenției, adică cu amendă. La o medie de 20 de zile lucrătoare în decursul unei luni, rezultă un număr de 30 de amenzi, adică, o amendă pentru fiecare zi a lunii, inclusiv pentru sâmbăta și duminica.

”În concluzie, nu contează dacă agenții economici sunt în regulă în cadrul controlului tematic desfășurat, ci contează doar pohta domnului Constantinescu- o amendă/zi cu orice preț. Practic, după principiul sigur ai făcut ceva/noi tot găsim ceva, agenții economici din România vor fi condamnați la amendă înainte de control” se menționează în înterpelarea deputatului AUR de Constanța. Ca atare, Dumitru-Viorel Focșa îi cere ministrului Florin Spătaru să intervină ”de îndată și să corectați această acțiune îndreptată împotriva economiei naționale prin demiterea, de urgență, a domnului Miron Horia Constantinescu din funcția de președinte al ANPC”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...
Szokocs Laszlo Klaus-Iohannis

Delir, provocare și sfidare incredibilă la adresa României: Iohannis, somat să...

Printr-un document denumit „Declarația de independență a Transilvaniei” transmis de un așa zis președinte al Comitetului pentru Independența Transilvaniei, Partium și Banat, președintele României...