Se cere stare de urgență în Lombardia

Attilio Fontana, președintele Regiunii Lombardia din Italia a cerut Consiliului de Miniștri și șefului Departamentului Protecției Civile să instituie starea de urgență de importanță națională din cauza vremii nefavorabile care a lovit regiunea din 4 iulie.

În scrisoarea trimisă autorităților de la Roma, Attilio Fontana a scris că în Lombardia „au avut loc evenimente meteorologice adverse de intensitate semnificativă care au cauzat perturbări și pagube intense”.

Cele mai afectate provincii sunt Brescia, Pavia, Lodi și Cremona. Fontana a mai solicitat „să se pună în aplicare măsuri relevante, atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere al angajamentului Voluntarului de Protecție Civilă”.

Guvernatorul Fontana a oferit apoi exemple vorbind despre noaptea „dintre 27 și 28 iulie când vremea rea ​​a blocat mai multe artere importante, străzi, căi ferate, drumuri provinciale și municipale. În timpul ploilor cu grindină și a furtunilor, aproape 300 de persoane au fost evacuate în Niardo și Braone.

De asemenea, sunt menționate Pavese, Lodigiano și Cremonese, toate teritoriile afectate violent de vremea rea. Fontana a încheiat scrisoarea arătând că va trimite, de îndată ce-l va avea, și un raport tehnic detaliat referitor la evenimentele survenite și la pagubele iscate de vremea extrem de nefavorabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...