Se dau lupte crâncene în Afganistan (VIDEO)

Luptătorii talibani au ocupat trei capitale de provincii afgane, între care oraşul strategic Kunduz din nord-estul Afganistanului, în condiţiile în care şi-au intensificat presiunile în nordul ţării, după cum au anunţat oficiali locali.

Potrivit Reuters, în ultimele luni, insurgenţii au preluat controlul asupra a zeci de districte şi puncte de frontieră şi exercită presiuni asupra mai multor capitale de provincii, între care Herat în vest şi Kandahar în sud, în timp ce trupele străine se retrag.

Ofensiva a luat avânt în ultimele zile, după ce Statele Unite au anunţat că îşi vor încheia misiunea militară în ţară până la sfârşitul lunii august.

Un premiu strategic

Luptatorii talibani au confiscat clădirile guvernamentale cheie din Kunduz, lăsând forţele guvernamentale să încerce să păstreze controlul aeroportului şi bazei lor, a declarat duminică un parlamentar al adunării provinciale, apărând temerile că acesta va ajunge sub controlul talibanilor.

Oraşul cu 270.000 de locuitori este considerat un premiu strategic, deoarece se află la poarta de acces către provinciile nordice bogate în minerale şi Asia Centrală. Oficialii sanitari din Kunduz au declarat că 14 cadavre, inclusiv de femei şi copii, şi mai mult de 30 de persoane rănite au fost duse la spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...