Se deschide cel mai mare muzeu temporar din România: Ce se întâmplă anul acesta la Art-Safari

Publicat: 16 sept. 2021, 11:00, de Eliza Popa, în Cultură , ? cititori
Se deschide cel mai mare muzeu temporar din România: Ce se întâmplă anul acesta la Art-Safari

Începe unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale din această toamnă: Art Safari, cel mai mare muzeu temporar din România. Va aduce în premieră, sub aceeași umbrelă, lucrări excepționale de artă autohtonă din muzee sau din colecții private.

Ajuns la cea de-a opta ediție, Art Safari va avea loc anul acesta între 16 și 26 septembrie, în București, în două clădiri considerate bijuterii arhitecturale: Palatul Dacia-România și ARCUB – Hanul Gabroveni, ambele localizate în Centrul Vechi al Bucureștiului, pe strada Lipscani. Construit încă de la prima ediție în jurul unui concept unic, menit să bucure atât iubitorii de artă clasică, cât și iubitorii de artă contemporană și supracontemporană, dar și copiii, evenimentul prezintă o structură expozițională ce promovează diversitatea artistică: Pavilionul Muzeal și Pavilionul Central prezintă lucrări ale maeștrilor artei românești, Pavilionul Contemporan expune lucrări create de noul val de artiști, Pavilionul Invitat găzduiește o expoziție dedicată artistelor femei, realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, iar programul educațional de artă pe înțelesul copiilor, Art Safari Kids, prezintă ateliere de artă și tururi ghidate special gândite pe înțelesul celor mici.

Șansă unică de explorare a universurilor artistice românești

Timp de zece zile, acest muzeu pop-up oferă o șansă unică de explorare a universurilor artistice românești, din trecut până în prezent, prin intermediul a patru expoziții: Samuel Mützner pe urmele lui Claude Monet (Pavilionul Muzeal), Constantin Piliuță. Culoare de zenit (Pavilionul Central), Seducție și triumf în artă. Femei-artist (Pavilionul Invitat), Superheroes/Antiheroes. Tendințe în arta contemporană românească (Pavilionul Contemporan).

Vor fi și Night Tours – programul de vizite pe timp de noapte, care s-a bucurat de succes în edițiile anterioare și care presupune atât un tur ghidat pe traseul expozițional, cât și un art performance, întrucât vizitatorii vor avea ocazia să se bucure de lucrările de artă acompaniați de muzica live a lui Toulouse Lautrec.

Mai multe detalii despre bilete, program, expozițiile și activitățile incluse în cele zece zile de eveniment, pe artsafari.ro.