Se fac angajări la Garda Naţională de Mediu. Sunt disponibile 150 de locuri

Publicat: 19 iun. 2024, 16:52, de Cristina Cohuț, în SOCIAL , ? cititori
Se fac angajări la Garda Naţională de Mediu. Sunt disponibile 150 de locuri
Sursa foto: asingorj.ro

Garda Națională de Mediu a anunțat că va angaja 150 de comisari până la 1 ianuarie 2025, ca parte a noului proiect de reorganizare depus la Ministerul Mediului. Această măsură este necesară pentru a îndeplini condițiile de aderare la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

”Ministerul Mediului a decis să întărească Garda Naţională de Mediu cu 150 de comisari, în perspectiva aderării la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. Această lipsă de angajaţi a fost sesizată anul trecut, în urma unui control în România. Atunci a fost evaluat felul în care autorităţile abordează problema deşeurilor în ţara noastră.  Cu această ocazie, au fost identificate mai multe vulnerabilităţi ale ţării noastre în domeniu. Una dintre acestea o reprezintă lipsa capacităţii administrative a Gărzii Naţionale de Mediu în lupta cu importurile ilegale de deşeuri”, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Gărzii Naţionale de Mediu.
Ministerul Mediului și-a asumat, încă din octombrie 2023, că va crește numărul comisarilor Gărzii de Mediu cu 150 până la 1 ianuarie 2025.
”Garda de Mediu a depus, deja, la minister noul proiect de reorganizare al instituţiei. Proiectul are ca scop îndeplinirea condiţiilor impuse pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, dar şi combaterea traficului ilegal de deşeuri”, a mai transmis sursa citată.

Anul trecut, în urma unui control efectuat în România, a fost semnalată o lipsă de personal în cadrul Gărzii Naționale de Mediu, moment în care a fost evaluat și felul în care autoritățile abordează problema deșeurilor în țara noastră.

În cadrul acestei evaluări, au fost identificate mai multe vulnerabilități în sistemul nostru național, printre care și insuficiențele administrative ale Gărzii Naționale de Mediu în combaterea importurilor ilegale de deșeuri.

În consecință, din octombrie 2023, Ministerul Mediului și-a asumat că va suplimenta personalul Gărzii de Mediu cu 150 de comisari până la 1 ianuarie 2025.

Această inițiativă are ca scop nu doar îndeplinirea criteriilor pentru aderarea la OCDE, ci și combaterea traficului ilegal de deșeuri.