România și UNESCO – împreună de 65 de ani

România a făcut prima donație de artă către Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), pentru a marca cei 65 de ani de la aderarea la această organizație.

Donația României a constat în tapiseria „Îngeri și avioane”, semnată de artistul Mircea Cantor, care a fost expusă permanent în holul principal al UNESCO și care a fost inaugurată astăzi, 26 octombrie, în prezența șefului Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, a reprezentanților Ministerului Afacerilor Externe și UNESCO, a membrilor cercurilor cultural-artistice franceze și ai comunității românești din Franța, potrivit Descoperă.ro.

Tapiseria „Îngeri și avioane” își are locul de expunere alături de opere emblematice pentru arta contemporană mondială, cum ar fi „Căderea lui Icar”, de celebrul Pablo Picasso, sau „Omul care merge” a lui Alberto Giacometti.

Donația României pentru UNESCO este semn al aprecierii și recunoașterii rolului acestei puternice organizații în promovarea înțelegerii, cooperării și în păstrarea valorilor umanității. Reafirm angajamentul țării noastre față de valorile și obiectivele acestei organizații, precum și disponibilitatea noastră de a continua să lucrăm îndeaproape. Împreună promovăm multilateralismul și contribuim la construirea unui viitor sustenabil pentru generațiile viitoare”, a declarat șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole