Se închid școlile în Ilfov. Toți elevii vor învăța, de luni, în sistem online. Decizia, aprobată de DSP și Inspectorat

Toate școlile din județul Ilfov se închid, începând de luni, 18 octombrie. Elevii vor trece la sistemul de învățământ online. Propunerea aparține Direcției de Sănătate Publică Ilfov și a fost aprobată și de Inspectoratul Județean. În Ilfov s-a depășit rata de 15 cazuri la mia de locuitori. Și Capitala este într-o situație asemănătoare.

Decizia trecerii în online vine după ce județul Ilfov a trecut, ieri, de pragul de 15 cazuri de infectare cu Covid-19 la mia de locuitori.Miercuri, 13 octombrie, rata de infectare în județul Ilfov a ajuns aproape de 15,5 cazuri la mie.

Din acest motiv, DSP Ilfov a considerat că este necesară închiderea școlilor și trecerea elevilor din județ la învățământul online. Inspectoratul Județean Ilfov a fost de acord cu decizia.

Școlile au timp să pregătească trecerea la învățământul online

În acest moment se trimit notificările către toate unitățile de învățământ din județ.

Astfel, până luni, școlile trebuie să se organizeze pentru trecerea la cursuri online. Să asigure platforma de comunicare și predare și, de asemenea, să se asigure că toți elevii au dispozitive cu care să se poată conecta în siguranță.

Și Capitala a atins miercuri pragul de 15,1 cazuri la mia de locuitori. Prin urmare, au început controale tot mai dese la angajatori, cărora li se cere să nu aglomereze birourile.

Cei care pot lucra de acasă, să o facă, este recomandarea autorităților. Multe școli au trecut deja în online și se așteaptă, ca până luni, să se alăture și altele.

Ministrul Educației a spus că trecerea în online este decizia fiecărei școli

Ministrul demis al Educației, Sorin Cîmpeanu, este supărat că directorii de școli așteaptă să decidă inspectoratele trecerea în online. Deși, spune ministrul, regulile sunt clare și se cunosc de la 1 octombrie: fiecare școală decide singură când suspendă cursurile cu prezență fizică. Inspectoratele doar aprobă.

„Sunt două reguli generale, clare. Au fost înțelese: fiecare școală decide trecerea în online, anunță către inspectorat și acesta aprobă. Ordinal comun al ministerelor Educației și Sănătații prevede absolut toate situațiile posibile. Reglementează orice”, a declarat Cîmpeanu luni, 11 octombrie, într-o conferință la sediul Ministerului Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...