Se închid stațiunile de schi? Tot mai multe țări se împotrivesc acestei propuneri

Închiderea stațiunilor de schi pe perioada iernii ar afecta frav economiile multor țări europene. Tot mai multe state se împotrivesc deciziei ca activitatea stațiunilor montante să fie suspendată pe perioada sezonului rece.

Finlanda: Decizia ar fi fatală pentru economie

Ministerul Economiei de la Helsinki avertizează că în cazul în care la nivelul Uniunii va fi luată o decizie comună coform căreia stațiunile de schi să fie închise pe perioada iernii, decizia ar fi fatală pentru economia finlandeză

Aici, în Finlanda, majoritatea oamenilor care vin în staţiunile noastre de schi sunt localnici. Ar fi foarte bizar să închidem aceste staţiuni în timp ce situaţia din ţara noastră în ceea ce priveşte virusul nu este nici pe departe atât de rea ca în alte ţări europene”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Economiei, Mika Lintila, citat de Agerpres și France-Presse.

Un alt oficial finlandez menționează că pârtiile de schi nu sunt locuri periculoase în care se răspândește virusul.

„Este foarte posibil să se respecte distanţele necesare pe pârtii şi în teleschiuri. Există mult mai multe locuri periculoase decât staţiunile de schi”, a afirmat, la rândul său, responsabilul Asociaţiei Finlandeze a Regiunilor de Schi, Harri Lindfors.

Suedia nu vede necesară închiderea stațiunilor

În Suedia, țara care a avut o abordare relaxată a gestionării epidemiei de coronavirus, oficialii consideră că nu este nevoie de închiderea stațiunilor de schi.

Epidemiologul-șef al serviciului public de sănătate, Anders Tegnell, semnalează faptul că stațiunile de schi din nordul continentului nu se compară cu cele din munții Alpi.

Trebuie să vă amintiţi că există o mare diferenţă între staţiunile de schi pe care le avem în Nord şi cele pe care le aveţi în Alpi”, a declarat acesta.

Context

La ultimul Consiliu European s-a discutat despre posibilitatea ca stațiunile de schi din Europa să fie închise pe perioada sezonului de iarnă. Nu s-a ajuns însă la nicio concluzie, motiv pentru care subeictul va fi reluat în următoarea reuniune a liderilor europeni care ar urma să aibă loc în decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...