Se întrevede o nouă eră? Noul capitalism japonez

Premierul japonez Fumio Kishida şi-a anunţat deja victoria în alegerile legislative de duminică, după ce coaliţia aflată la putere şi-a menţinut o majoritate parlamentară peste aşteptări, şi a insistat asupra ideii sale de a promova „un nou capitalism”, potrivit AFP.

A fost un scrutin foarte greu”, a declarat Kishida în faţa presei. Însă alegătorii au arătat că îşi doresc „un guvern stabil” de la majoritatea aflată la final de mandat, pentru se ocupa de viitorul ţării, a adăugat el. Kishida a insistat de asemenea asupra ideii sale de a promova „un nou capitalism”, centrat pe susţinerea creşterii economice, însoţită de majorări salariale pentru lucrători. „Vom face tot posibilul pentru a creşte salariile lucrătorilor, pentru ca toată lumea să beneficieze de rezultatele creşterii economice„, a mai spus el.

O majoritate apreciabilă

Coaliţia guvernamentală a reuşit să se menţină la putere, pierzând mai puţine mandate decât era prevăzut. Astfel, Partidul Liberal Democrat (PLD, dreapta naţionalistă), condus de Kishida, şi partenerul său, Komeito (formaţiune de centru-dreapta), au câştigat 293 din cele 465 de locuri din Camera Inferioară a Parlamentului, conform celei mai noi numărători a voturilor, preluată de media japoneze. Deşi este vorba de o mică scădere faţă de cele 305 mandate pe care cele două partide le-au deţinut până acum, coaliţia la final de mandat îşi menţine o majoritate apreciabilă care oferă oferă guvernului o stabilitatea notabilă, potrivit cotidianului Asashi.

Încă de duminică seară, Kishida a declarat că intenţionează să avanseze rapid acum cu noul plan masiv pe care l-a promis pentru a accelera relansarea economică a Japoniei, dorind să obţină adoptarea unui buget suplimentar până la finalul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...