“Se pare că am rămas o femeie slabă…”. De ce a fugit din această țară ȘEFA opoziției

Este de negăsit. Apoi s-a dovedit că a părăsit țara și a ajuns în Lituania. A publicat un mesaj video, iar povestea e destul de încâlcită.

Opozanta belarusă Svetlana Tihanovskaia a confirmat printr-o înregistrare video că a luat “decizia dificilă” de a părăsi Belarus, refugiindu-se în Lituania. Toate acestea pe fondul represaliilor declanşate de regim împotriva mişcării de protest după alegerile prezidenţiale de duminică, extrem de contestate, după cum notează potrivit AFP.

Ea lasă să se înțeleagă că ar renunța la cursa prezidențială și subliniază că decizia ar fi fost luată fără influențe din exterior.

“Viața mea nu merită ceea ce mi se întâmplă acum”

„Am crezut că această campanie m-a călit și mi-a oferit puteri pentru a rezista la tot. Se pare că am rămas aceeași femeie slabă care era din start. Am luat o decizie importantă, decizie pe care am luat-o singură și nu a putut fi influențată de nimeni. Știu că unii mă vor înțelege, unii mă vor judeca, alții mă vor urî. Viața mea nu merită ceea ce mi se întâmplă acum. Copiii sunt cel mai important lucru din viață”, a declarat Tihanovskaia.

Conform datelor oficiale ale Comisie Electorale din Belarus, Tihanovskaia a ocupat al doilea loc, acumulând puțin peste 10% din sufragii. Oficial, cursa a fost câștigată de Aleksandr Lukașenko, care conduce țara de 26 de ani. Tihanovskaia, la rândul său, a propus contestarea rezultatelor.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole