Se poate într-o țară europeană: Peste 226 de zile fără un guvern stabil, dar cu creștere economică

Olanda înregistrează un posibil record de durată pentru formarea unui nou guvern. Vinerea aceasta este cea de-a 226-a zi de la ultimele alegeri, din data de 17 martie.

În urma acestui scrutin, s-a conturat un peisaj politic fracturat, care a făcut dificilă negocierea  pentru un guvern stabil.  Partidele sunt mai reticente ca niciodată la compromisuri.

Este remarcabil. Nu am văzut până acum o situație în care să nu avem negocieri reale la luni bune de la alegeri”, este de părere istorica Carla van Baalen, expertă în formarea cabinetelor, citată de Reuters.

Dar interesant, și fără un guvern cu puteri depline, economia Olandei se recuperează bine după criza Covid, mai mult înregistrează printre cele mai mari creșteri la nivel european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...