Se ridică starea de urgență în Italia

Italia a pus capăt stării de urgenţă și a început de vineri să elimine treptat restricţiile COVID-19.

Starea de urgenţă a fost introdusă în Italia pe 31 ianuarie 2020 şi s-a încheiat oficial joi.

 „Începe o nouă fază. Asta nu înseamnă că pandemia s-a încheiat. Nu există un buton off care să facă virusul să dispară ca prin magie”, a declarat ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, pentru La Repubblica.

Italia a fost prima ţară occidentală puternic lovită de COVID şi a înregistrat 159.383 de decese, al optulea cel mai mare număr din lume, şi peste 14,6 milioane de cazuri, scrie Reuters.

Infecţiile zilnice au crescut din nou în Italia de la începutul lunii martie, precum în multe alte ţări europene, dar s-au stabilizat în ultima săptămână.

Guvernul a eliminat limitele de prezenţă în sălile de sport în aer liber şi în interior, dar şi obligativitatea vaccinării pentru cei de peste 50 de ani pentru a merge la serviciu.

Angajaţii din sănătate sunt, în continuare, obligaţi să se vaccineze.

Restricţiile au fost relaxate pentru cei care călătoresc în Italia, una dintre cele mai importante destinaţii turistice din lume.

Cu toate acestea, vizitatorii trebuie să prezinte în continuare certificatele COVID-19 şi să completeze formularul de localizare a pasagerilor.

A fost eliminat certificatul verde pentru restaurantele în aer liber şi pentru transportul public local sau regional.

Măştile vor rămâne obligatorii în interior până la 30 aprilie.

Campania de vaccinare din Italia s-a dovedit a fi un succes în ceea ce priveşte reducerea poverii asupra spitalelor. Aproximativ 84% dintre italieni au primit cele două doze de vaccin recomandate, în timp ce peste 65% dintre persoane au făcut deja doza booster.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole