Se schimbă regulile privind selecţia, pregătirea şi testarea poliţiştilor

Evenimentele neplăcute și chiar tragice din ultima perioadă, în care sunt implicate organe ale legii, readuc în actualitate o mare problemă a Ministerului de Interne: nivelul de pregătire al acestora, dar şi procedurile prin care sunt recrutaţi şi apoi testaţi periodic cei care lucrează direct cu cetăţenii.

Potrivit unor surse oficiale, Ministerul de Interne pregăteşte schimbarea procedurilor în unele mai riguroase pentru selecția cadrelor.

Ministerul de Interne ar putea anunţa noi proceduri pentru selecţia, pregătirea şi testarea cadrelor după valul de infracţiuni, unele chiar mortale, comise de poliţişti.

Problemele de integritate sau lipsa de pregătire a personalului din Ministerul de Interne apar tot mai des, în condiţiile în care poliţiştii experimentaţi pot ieşi la pensie la doar 40-50 de ani.

Fostul ministru de Interne din Guvernul Cioloş, europarlamentarul USR Dragoş Tudorache, a cerut explicaţii din partea ministrului de Interne Lucian Bode.

Potrivit unor surse oficiale, Ministerul de Interne şi-a propus să angajeze în acest an peste 5000 de poliţişti, jandarmi sau pompieri de pe băncile şcolilor sau academiilor proprii, dar şi din surse externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...