Se termină minivacanța! Cum să eviți traficul imposibil de pe DN1

Polițiștii de la Centrul Infotrafic anunță că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui accident rutier sau a condiţiilor meteo nefavorabile. Cei care se întorc din minivacanța de la munte sunt sfătuiți să aleagă rute alternative.

Conform polițiștilor, duminică dimineață se circulă în general pe un carosabil uscat, izolat umed în judeţul Suceava, unde ceaţa reduce vizibilitatea în trafic pe DN 2 Suceava – Siret.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti, DN 1 Ploieşti-Braşov şi DN 7 Piteşti-Sibiu, traficul se desfăşoară pe un carosabil uscat, cu vizibilitatea bună.

Pentru siguranţa în trafic la revenirea din minivacanţa de 1 Decembrie, poliţiştii recomandă şoferilor să crească distanța de siguranţă între vehicule și să evite depăşirile riscante, în special ale coloanelor de autovehicule.

De asemenea, oamenii sunt avertizați să își planifice cu atenţie traseul de parcurs şi să folosească rute alternative.

Nu în ultimul rând, șoferii sunt avertizați să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la trafic, semnalizând orice intenţie de schimbare a benzii de circulaţie sau a direcţiei, manevre ce vor fi efectuate doar după o asigurare corespunzătoare.

Pentru evitarea aglomerării DN 1 Bucureşti – Ploieşti – Braşov, pot fi folosite ca rute alternative următoarele artere rutiere:

– Braşov – DN 1A – Cheia – Ploieşti – Autostrada A3 – Bucureşti;

– DN 73 Râşnov – Câmpulung – Piteşti – A1 – Bucureşti;

– DN 73 Râşnov – Câmpulung – DN 72A – Târgovişte – DN 71 – Bucureşti;

– DN 71 Sinaia – Târgovişte – Bucureşti.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole