Va fi ceva spectaculos: Terasa de unde vor putea fi admirați Munții Măcin și Dunărea

O terasă concepută ca o grădină de unde vor putea fi admirați Munții Măcin și fluviul Dunărea va fi amenajată pe acoperișul clădirii principale din Grădina Botanică din Galați. Totul în cadrul unei investiții de 3 milioane de euro care va transforma imobilul într-o clădire prietenoasă cu mediul.

Potrivit proiectului realizat de Consiliul Județean Galați, investiția presupune lucrări de modernizare a sistemelor de încălzire, climatizare și ventilare, precum și de refacere a instalațiilor electrice. De asemenea, vor fi montate sisteme de producere a energiei verzi și stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Totodată, pe acoperișul clădirii va fi o terasă de unde vor fi admirați munții din Dobrogea, podul peste Dunăre de la Brăila și fluviul Dunărea, conform Mediafax.

Se poate admira întreaga frumusețe

Vrem să amenajăm o terasă verde, de unde vizitatorii să poată admira întreaga frumusețe a Grădinii Botanice, fluviul Dunărea, faleza Dunării și Munții Măcin. Va fi ceva spectaculos”, a anunțat Costel Fotea, președintele consiliului Județean Galați.

În curtea complexului muzeal se construiește și o seră pentru plante exotice despre care autoritățile spun că va fi cea mai spectaculoasă din țară și va crește foarte mult numărul vizitatorilor din Galați și din zona de sud-est a țării.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole