Se va lansa Academia mondială a sănătăţii, noua structură a OMS anuțată de Macron

Emmanuel Macron a anunţat lansarea Academiei mondiale a sănătăţii şi a pledat pentru reforma şi întărirea OMS.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut luni, într-un discurs în cadrul Adunării ministeriale a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), întărirea prerogativelor acesteia astfel încât să poată avea acces rapid pe teritoriul unor terţe ţări, în cazul apariţiei unor epidemii cu potenţialul de a declanşa o pandemie, precum şi acces la informaţii, relatează Reuters.

El a anunţat totodată că în 2023 îşi va deschide porţile în oraşul francez Lyon Academia mondială a sănătăţii, menită să „devină structură de formare de referinţă în materie de sănătate publică„, proiect lansat în iunie 2019, înainte de pandemia de coronavirus, a consemnat AFP.

Noua structură a OMS

Doi ani mai târziu, sunt bucuros să anunţ alături de dvs, dragă domnule doctor Tedros Adhanom Ghebreyesus (directorul general al OMS), că Academia mondială a Sănătăţii este lansată”, a adăugat preşedintele francez în alocuţiunea difuzată online în cadrul reuniunii ce are loc la Geneva până la 1 iunie.

Noua structură a OMS, în care Franţa s-a angajat să investească peste 120 de milioane de euro şi este finanţată în parte de colectivităţile locale, va funcţiona în cadrul centrului de cercetări în biotehnologie de la Gerland, care găzduieşte între altele Centrul internaţional de cercetare împotriva cancerului şi grupul farmaceutic Sanofi.

Potrivit OMS, nevoia de formare este uriaşă, fiind estimat, până în 2030, un deficit de 18 milioane de „agenţi de sănătate„, în special în ţările mai puţin bogate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole