Sebastian Burduja l-a demis pe directorul institutului de Cercetări Aerospațiale, cercetat pentru abuz în serviciu

Cătălin Nae a fost suspendat din funcție de ministrul Burduja, după ce a fost acuzat de DNA într-un dosar de abuz în serviciu.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, l-a suspendat din funcţie pe şeful Consiliului de administraţie al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială „Elie Carafoli” – INCAS Bucureşti, Cătălin Nae, până la data de 25 iunie, dată la care exercitarea funcţiilor acestuia încetează de drept.

Potrivit unui comunicat de presă, măsurile sunt dispuse ca urmare a faptului că MCID a luat act de decizia Direcţiei Naţionale Anticorupţie de a-l trimite în judecată pe directorul INCAS, „pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată”.

„Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării îşi manifestă întreg concursul pentru demersurile judiciare de aflare a adevărului, de recuperare a prejudiciului produs şi de garantare a bunei funcţionări a importantului institut INCAS Bucureşti”, afirmă sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...