Sebastian Burduja, noul șef al PNL București (surse)

Surse au declarat pentru Puterea că Sebastian Burduja a fost desemnat să preia funcția de șef al PNL București, cel puțin ca interimar.

Tot azi, liberalii vor stabili și echipa de campanie pentru cele patru rânduri de alegeri din 2024. Din echipă vor face parte secretarul general Lucian Bode, cei patru prim vicepreședinți Rareș Bogdan, Dan Motreanu, Gheorghe Flutur și Iulian Dumitrescu, precum și lideri locali precum Emil Boc, Ilie Bolojan, Ion Dumitrel.

De obicei, șeful filialei e și candidat la Primăria Capitalei, fiind notoriu faptul că Nicușor Dan, actualul primar general al Capitalei, are o relație tensionată cu Sebastian Burduja. Oricum, PNL i-a retras sprijinul lui Nicușor Dan pentru alegerile de la anul.

Locul de șef al PNL București e vacant după ce Ciprian Ciucu, primarul PNL al Sectorului 6, a demisionat din funcție. El a fost sub presiune din partea conducerii partidului să renunțe la susținerea pentru Nicușor Dan.

Postul de șef interimar al PNL București e deținut acum de Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov.

Sebastian Burduja este ministrul Energiei și are o relație apropiată cu Marcel Ciolacu, președintele PSD. El a vrut să îl păstreze pe Burduja în cabinetul său după rotația din iunie. Burduja fusese ministru al Comunicațiilor în guvernul Ciucă.

Sebastian Burduja este în atenția publică încă din 2009, când și-a lansat un ONG dedicat studenților din străinătate. Din acel moment, Burduja a gravitat permanent în jurul liderilor politici ai momentului, indiferent de culoarea lor politică, a candidat ca independent la parlamentare, și-a creat un partid care a fuzionat cu PNL și a ajuns rapid în posturi ministeriale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole