Secretarul ONU cere o anchentă independentă în privința morților civili în orașul ucrainean Bucea

Secretatul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a declarat că este ”profund șocat” de imaginile cu civili morți în orașul ucrainean Bucea și a cerut o anchetă independentă care să ”conducă la o responsabilitate efectivă”, transmite Reuters.

Guterres și-a postat comentariile pe Twitter, după o zi, când martori și oficiali au spus că trupele ruse au ucis aproape 300 de civili în timp ce se retrăgeau din orașul de lângă Kiev.

„Sunt profund șocat de imaginile cu civili uciși în Bucea, Ucraina”, a spus Guterres, alăturându-se oficialilor occidentali care și-au exprimat indignarea.

„Este esențial ca o investigație independentă să conducă la o responsabilitate eficientă”, a spus el.

Ministerul rus al Apărării a negat că forțele ruse au ucis civili în Bucea, spunând că videoclipurile și fotografiile cu cadavre sunt „încă o provocare” din partea guvernului ucrainean.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...