Secţia Chirurgie II a Spitalului Floreasca a fost închisă din cauza angajaților infectați cu coronavirus

Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca a anunțat astăzi că Secţia de Chirurgie II a unității medicale a fost închisă. Conform lui Bogdan Opriţa, mai multe persoane – un medic rezident, un brancardier şi asistente sau infirmiere – sunt infectate cu noul coronavirus.

Agenția Agerpres notează că, în schimb, secţia de Gastroenterologie care fusese şi ea închisă după ce mai multe persoane angajate aici au fost infectate cu coronavirus, a revenit funcțională.

Una dintre secţii a fost redeschisă – Secţia de Gastroenterologie, care a fost închisă pentru că cinci persoane – asistente şi infirmiere – au fost diagnosticate pozitiv pentru COVID-19 şi atunci s-a luat decizia de testare a întregului personal, de dezinfecţie a secţiei şi de redeschidere a ei. În timpul acesta, laboratorul de endoscopie, care asigura toate manevrele, a funcţionat, iar dacă au fost urgenţe ele au fost rezolvate şi internate pe Secţia de boli interne sau în Chirurgie.

”Secţia şi-a închis activitatea doar pentru urgenţe, pentru că a fost testat întreg personalul, iar persoanele care au ieşit negative îşi continuă activitatea”, a declarat pentru Agerpres Bogdan Opriţa.

La Secţia de Chirurgie de la etajul 3, a doua secţie de chirurgie a spitalului nostru din cele trei, au fost testate 15 persoane pozitiv, dintre care un medic rezident, un brancardier şi restul asistente şi infirmiere. Purtătorul de cuvânt a menționat faptul că activitatea de urgenţă a spitalului nu a fost afectată întrucât urgenţele chirurgicale au fost preluate de celelalte două secţii.

1 COMENTARIU

  1. „Este întotdeauna mai bine când ai o problemă să încerci să faci ceva pentru a rezolva singur, nu să rămâi acolo blocat cu mintea descoperita și mâinile goale” Privim atent spre ziua de maine atenție : SUA și alte superputeri au solicitat miliarde de doze de vaccin Covid care se apropie de linia de sosire. Aceasta a stârnit griji că țările mai sărace, vor fi lăsate în urmă și foarte in urma .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...