Ședință la sediul PNL – Nicolae Ciucă: „Țara are nevoie de Guvern”

Publicat: 26 oct. 2021, 14:05, de Narcis Popescu, în News , ? cititori
Ședință la sediul PNL - Nicolae Ciucă: „Țara are nevoie de Guvern”

Premierul desemnat să formeze noul Guvern, Nicolae Ciucă, a ajuns marți, la sediul central PNL, pentru o discuție informală cu colegii de partid legată de coagularea unei majorități parlamentare.

Țara are nevoie de Guvern”, a indicat acesta, la Modrogan, fără să ridice problema renunțării la mandat. Sâmbătă sau Duminică vor avea loc audierile in comisiile parlamentare a miniștrilor cu care Ciucă se va prezenta pentru vot. În ceea ce privește reluarea negocierilor cu PSD și USR, acesta a menționat că va discuta telefonic „cu toată lumea” în cursul acestei zile.

În continuare PNL va merge pe guvern minoritar și în partid se va discuta ce concesii ar putea face liberalii pentru a găsi sprijin. Programul de guvernare PNL-UDMR este finalizat, a adăugat Ciucă. Premierul propus a menționat că nu știe de intenția PNL de a oferi UDMR ministerul fondurilor europene. La sediul PNL au mai venit, printre alții, Lucian Bode, Rareș Bogdan, Robert Sighiartău, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu.

Florin Cîțu respinge flexibilizarea mandatului de negociere dat lui Nicolae Ciucă pentru negocieri

Florin Cîțu, președintele PNL, a anunțat marți dimineață că nu a decis o flexibilizare a mandatului de negociere a premierului desemnat Nicolae Ciucă pentru ca acesta să creeze o eventuală majoritate parlamentară cu PSD ori USR.

Cîțu a subliniat că singurul mandat pe care i l-a dat lui Ciucă este pentru formarea unui guvern minoritar PNL – UDMR. Poziționarea lui Cîțu vine după discuția de luni seară de la Cotroceni, unde președintele Klaus Iohannis a cerut ca mandatul de negociere al lui Ciucă să fie unul mai flexibil, adică să poată negocia nu doar un guvern minoritar, ci și eventuale coaliții formale cu PSD sau USR.

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit luni seară cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și conducerea PNL, au declarat surse liberale pentru Puterea.ro. Întâlnirea a avut loc după ce Nicolae Ciucă nu a găsit până acum susținere parlamentară pentru un guvern minoritar.