Șef DGA numit administrator la Neptun Olimp SA

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la SC Neptun Olimp SA a hotărât în ședința de ieri numirea unui bord administrativ cu iz politic și nu numai al societății de stat din sudul litoralului.

În următoarele patru lui, din Consiliul de Administrație de la SC Neptun Olimp SA vor face parte Dana Mariana Constantinescu, Adriana Arghirescu, Lucian Dubălaru, Dragoș Călin și Mihăiță Giani Vătuiu. Cei cinci vor avea un mandat provizoriu de patru luni și vor primi o indemnizație lunară brută de 3.139 lei brut.

Trebuie precizat că Ministerul Economiei, Antrepenoriatului și Turismului este acționarul majoritar al Neptun-Olimp SA, iar SIF Transilvania este acționar minoritar, cu 41,1848%. 

Anul trecut, societatea, cu 15 angajați, a raportat afaceri de 658.000 lei și pierderi de 1,3 milioane lei, precum și datorii de 347.000 lei,. Neptun Olimp SA deține active de aproape 11,4 milioane de lei: restaurantul La Barchetta, Complex Vile Olimp, de 4 stele, clădirea Sediu Administrativ Neptun, o agenție de turism și sediu administrativ pentru personalul de execuție, construcția Fabrica de Gheață și Stația Frig și Pizzeria Complex Internațional.

Doi din cinci administratori sunt consilieri locali PNL

Astfel, prin decizia AGA de ieri, în bordul administrativ de la SC Neptun Olimp SA au ajuns doi consilieri PNL. Este vorba despre Adriana Arghirescu, consilier municipal PNL la Constanța, numită în martie 2021 consilier la cabinetul secretarului de stat Daniela Nicolescu, de la Ministerul Economiei, și Lucian Dubălaru, consilier local tot PNL, dar la Sectorul 6.

Însă, este surprinzătoare numirea comisarului șef de poliție Mihăiță Giani Vătuiu, care până în această vară era încă unul dintre șefii structurii centrale a DGA.

Nu trebuie omis faptul că Mihăiță Geani Vătuiu a fost timp de un deceniu directorul Direcției Suport a DGA, responsabil cu achizițiile structurii anticorupție din MAI. Tot în această perioadă, numele acestuia apare și pe lista persoanelor propuse a face parte și din CA-ul cunoscutei companii constănțene de construcții COMCM SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...