Șefa unei secții de psihiatrie, reținută după ce a luat mită de 147 de ori

Publicat: 08 mart. 2024, 10:00, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Șefa unei secții de psihiatrie, reținută după ce a luat mită de 147 de ori

Șefa secției de pshiatrie a SJU Pitești a intrat în atenția DNA după ce ar fi luat mită de 147 de ori. Aceasta a fost reținută pentru 24 de ore, urmând a fi urmărită penal pentru luare de mită şi dare de mită.

Totodată, a mai fost dispus și controlul judiciar față de un asistent medical şi un registrator medical din același spital, cercetaţi pentru luare de mită, respectiv tăinuire. Mita încasată de șefa secției de pshiatrie era sub formă de bani dar și de lucruri materiale. Potrivit procurorilor, femeia ar fi primit, în birou, de la pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani, în bancnote în cupiuri de la 50 la 500 de lei, precum şi bunuri, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu.

În total, femeia ar fi luat mită de 147 de ori, sumele individuale pornind de la 50 de lei şi ajungând la 600 de lei. În unele dăți, șefa secției de pshiatrie remitea aceste sume de bani și către alte cadre medicale.

Vineri, urmează să fie prezentată Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Tot joi, au avut loc percheziții în patru locații din Pitești și Curtea de Argeș. Printre acestea se numără sediul Spitalului Județean de Urgență Pitești, Secția Psihiatrie, precum și Policlinica Spitalului Municipal Curtea de Argeș, unde își desfășoară activitatea un medic psihiatru. În plus, au fost efectuate percheziții la domiciliul unei persoane fizice și la o societate comercială. Aceste acțiuni au fost desfășurate în conformitate cu cinci mandate de aducere a unor persoane suspectate de implicare într-un anumit caz.