Șeful ADS chemat la raport de Petre Daea pentru jongleriile imobiliare ”țesute” la Giurgiu de Mina ”Scheletu”

Publicat: 25 iul. 2022, 09:44, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Șeful ADS chemat la raport de Petre Daea pentru jongleriile imobiliare ”țesute” la Giurgiu de Mina ”Scheletu”

Jongleriile imobiliare ”țesute” săptămâna trecută de liderul interimar al PSD Giurgiu, Marian Mina-”Scheletu”, cu terenurile Agenției Domeniilor Statului (ADS) l-au deranjat pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a luat o decizie radicală.

Concesionare cu dedicație

Agenția Domeniilor Statului (ADS) condusă de buzoianul George Sava a anunțat că va scoate la licitație, în luna august, circa 12.000 ha de teren pentru concesiune, urmând ca până la jumătatea lunii septembrie 2022 să fie semnate deja contractele. Însă, pe lângă aceste terenuri, ADS mai scoate la licitație spre concesionare și mai multe lucii de apă (bălți), inclusiv în zona strict protejată a Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Aproape 2.000 de hectare și o baltă de 74 de hectare din județul Giurgiu urmează să fie scoase la licitație, dar cu dedicație pentru liderul interimar al PSD Giurgiu, Marian Mina-”Scheletu”.

Este vorba de 700 de hectare în comuna Băneasa, 1.200 ha la Slobozia Mahâru și balta de 74 ha de la Mârșa. Practic, Mina vrea ca terenul de la Băneasa să meargă că familia primarului PNL de la Prundu, Cătălin Corbea, cel la Slobozia Mahâru către un om de afaceri arab care mai are terenuri în zona Giurgiu, iar balta este disputată de un fost primar și un ex-secretar de stat.

Presiunile lui Mina ”Scheletu”

Ca atare, Mina-”Scheletu” a început să facă presiuni asupra șefului ADS Giurgiu, Gabriel Olteanu, ca aceste terenuri să meargă către protejații săi. Numai că șeful ADS Giurgiu n-a vrut să facă jocurile lui Mina și a intrat în concediu de odihnă. Însă, după plecarea în concediu a lui Gabriel Olteanu, la Giurgiu, mai exact la Mârșa, a descins șeful ADS, George Sava, pentru a se asigura că balta va fi concesionată către cine vrea el și Mina.

Numai că această descindere și jocurile cei doi l-au deranjat foarte tare pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, fapt pentru care, imediat, șeful ADS George Sava a și intrat în concediu pentru vreo două săptămâni.

Dar, luni dimineață, la prima oră, ministrul Petre Daea l-a chemat din concediu pe șeful ADS, George Sava, ca să dea explicații pentru demersurile făcute pentru liderul interimar al PSD Giurgiu, Marian Mina-”Scheletu”. Va fi interesant de văzut ce măsuri va dispune ministrul Agriculturii după această întâlnire cu șeful ADS, George Sava, care vrea să-i ocupe fotoliul lui Petre Daea.