Șeful Corpului de Control din Ministerul Sănătății, Constantin Dina, a fost trimis în judecată de DNA

Directorul Corpului de control al ministrului Sănătății, Constantin Dina, a fost trimis în judecată de DNA în dosarul în care este acuzat că i-a dat unei funcționare din minister o mare parte dintre subiectele pentru proba scrisă la concursul pentru funcția de șef serviciu Control în cadrul Corpului de control. La rândul său, funcționara a fost deferită de justiției pentru mărturie mincinoasă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor:

Constantin Dina, la data faptei director al Corpului de Control al ministrului Sănătăţii şi preşedinte al unei comisii de concurs, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, infracţiune săvârşită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, şi Silvia Aramă, la data faptei şi în prezent funcţionar în cadrul Ministrului Sănătăţii, pentru mărturie mincinoasă.

”În perioada 02 – 07 martie 2022, în contextul organizării unui concurs de ocupare a funcţiei de şef serviciu Control în cadrul Corpului de control al Ministrului Sănătăţii, inculpatul Dina Constantin, în calităţile menţionate mai sus, ar fi transmis în mod nelegal celeilalte inculpate o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisă. Acţionând în această manieră, inculpatul Dina Constantin ar fi facilitat obţinerea de către inculpata Aramă Silvia a unui punctaj care i-ar fi permis acesteia să promoveze proba respectivă”, arată DNA printr-un comunicat de presă.

Atunci când a fost audiată în acest dosar, Silvia Aramă ar fi făcut afirmaţii mincinoase în legătură cu faptele şi împrejurările esenţiale cu privire la care a fost întrebată, în sensul că nu ar fi recunoscut “ajutorul” oferit de inculpatul Dina Constantin în promovarea acelei probe de concurs, afirmă procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...