Șeful de la Piețe Timișoara are mașină nouă de serviciu în valoare de 20.000 de euro. Autoturismul, cumpărat din bani publici

Publicat: 21 feb. 2024, 07:52, de Cezar Andrei, în ESENȚIAL , ? cititori
Șeful de la Piețe Timișoara are mașină nouă de serviciu în valoare de 20.000 de euro. Autoturismul, cumpărat din bani publici
Șeful de la Piețe Timișoara are mașină nouă de serviciu în valoare de 20.000 de euro

Șeful de la Piețe Timișoara, un apropiat al primarului Dominic Fritz, are mașină de serviciu nouă, în valoare de aproape 20.000 de euro, după ce la finalul anului trecut a rămas fără vechiul autoturism de serviciu, incendiat de un bărbat cu probleme psihice.

Dezvăluirea a fost făcută de viceprimarul din Timișoara, Cosmin Tabără pe contul său de pe rețelele de socializare. Acesta îl acuză pe directorul societății, Mirel Pop, de neimplicare în problemele reale ale piețelor din oraș și susține că banii cheltuiți pe autoturismul de serviciu ar fi putut fi folosiți în scopul modernizării acestora.

Citește și: Reguli noi de etichetare la produsele din carne în supermarketuri și piețe

Pe cand ma gandeam eu ca cei din conducerea SC Piete SA au invatat ceva din criticile din presa si nu numai, gasesc, rasfoind pe SICAP, o noua achizitie a societatii. Inițial, am avut impresia ca este vorba despre achizitia serviciilor de intabulare a spatiilor din piete sau de proiecte pentru modernizarea pietelor din Timisoara, realizarea unui studiu pentru readucerea la viata a Pietei 700!

Dar de fapt, ce reprezinta acesti 95.500 lei fara TVA? Este vorba despre achizitia unui automobil pentru confortul „distinsului” domn director. Director care ocoleste oamenii din piete si problemele lor. Director care ignora managementul responsabil al acestei societati.

Un director care, din intamplare, a ajuns pe un loc total nepotrivit pentru el si acum se dezmiarda pe banul public.

Iti repet inca o data: Mirel Pop, lasa-i pe cei care se pricep in fruntea societatii” a scris viceprimarul Cosmin Tabără pe pagina sa de Facebook.

Vechiul autovehicul de serviciu a fost incendiat

În noaptea de 6 decembrie 2023, șeful de la Piețe Timișoara, Mirel Pop a rămas fără mașină de serviciu, după ce un bărbat i-a incendiat-o. Individul a fost prins ulterior de oamenii legii și a fost dus la spitalul de psihiatrie din Timișoara.

Acesta ar fi declarat că a vrut să se răzbune, întrucât un șofer i-a accidentat mortal câinele în timp ce se plimba cu el. S-a dovedit însă ulterior că nu mașina lui Mirel Pop a fost cea implicată în accident.

În tot acest timp, șeful societății Piețe SA a condus o mașină închiriată cu 7.200 de lei pe lună, în condițiile în care între domiciliul său și locul unde își desfășoară activitatea este o distanță de mai puțin de un kilometru, potrivit Opiniatimisoarei.ro.

În locul noii achiziții în valoare de aproximativ 20.000 de euro, Mirel Pop ar fi putut să apeleze vechiul autoturism al instituției, care a aparținut fostului șef al acesteia și care zace nefolosit.