Șeful Loteriei Române a plecat la o expoziție de păcănele tocmai la Las Vegas. Loteria tocmai a cumpărat o poză de trei euro cu 50.000 de euro pentru a-și schimba imaginea

Publicat: 28 iun. 2024, 11:38, de Ziarul Puterea, în Dezvăluiri , ? cititori
Șeful Loteriei Române a plecat la o expoziție de păcănele tocmai la Las Vegas. Loteria tocmai a cumpărat o poză de trei euro cu 50.000 de euro pentru a-și schimba imaginea
sursa: google

Șeful Loteriei, păcănele la Las Vegas. Premierul Marcel Ciolacu cere reducerea cheltuielilor bugetare, dar pesedistul Ionuț Valeriu Andrei, șeful Loteriei Române, a plecat la o expoziție de păcănele în Las Vegas. În această excursie, plătită din banii unei companii de stat, este însoțit de Claudiu Mîndruț, secretarul Consiliului de Administrație.

Pentru aventura din Las Vegas a celor doi, Loteria Română a plătit deja peste 7.000 de euro doar pentru biletele de avion. Alți 5.000 de euro vor fi decontați pentru cazare și masă.

Șeful Loteriei, păcănele la Las Vegas

Ionuț Valeriu Andrei, șeful Loteriei Române, se află în centrul unui scandal legat de achiziția unei sigle cu 50.000 de euro care putea fi achiziționată la trei euro de pe site-urile cu bănci de imagini. Pentru a celebra rebrand-uirea Loteriei Române, Ionuț Valeriu Andrei a mai cheltuit 40.000 de euro pe o petrecere organizată la hotelul de lux Intercontinental Athenee Palace, din București.

Ministrul Economiei, pesedistul Ștefan Radu Oprea, în a cărui subordine se află Loteria Română, a trimis Corpul de Control să verifice controversatele achiziții publice. Luni, 9 octombrie a.c., când au ajuns membrii Corpului de Control la sediul Loteriei Române, Ionuț Valeriu Andrei era deja plecat în Las Vegas.

În această deplasare peste ocean este însoțit de Claudiu Mîndruț, secretarul Consiliului de Administrație al Loteriei Române. Secretarul nu are nici o atribuție în domeniul jocurilor de noroc sau pe partea de marketing în cadrul Loteriei Române pentru a se justifica deplasarea acestuia în SUA. Acesta este expert în gestiune economică, în cadrul compartimentului Special, Expertiză, Analiză și Îndrumare Unități.

Numai biletele de avion, 7.000 de euro

Documentele obținute de către DeFapt.ro arată că în data de 3 octombrie 2023 s-a decis achiziționarea a două bilete de avion pe ruta București –Amsterdam – Las Vegas și retur de la Eximtur. Costurile unui bilet dus – întors au fost calculate la suma de 17.425 lei, adică peste 3.500 de euro. În total, cele două bilete au costat 34.850 lei, puțin peste 7.000 de euro. Pentru asigurările medicale s-a mai plătit 96 de lei.

„Serviciile de transport aerian oczional și servicii de asigurare medicală pentru Ionuț Valeriu Andrei și Claudiu Mîndruț, în vederea participării la Expoziția Global Gaming Expo în perioada 8-14 octombrie 2023 ce are loc în Statele Unite ale Americii, la Las Vegas.

În cadrul expoziției se vor prezenta toate noutățile și evoluțiile viitoare din domeniul jocurilor de noroc”, se menționează într-unul din documentele prin care se justifică achiziția biletelor de avion.

Pe lângă banii plătiți pe biletele de avion, vor mai fi cheltuieli cu cazarea și masa directorului Ionuț Valeriu Andrei, afiliat PSD, și a lui Claudiu Mînduț. Primele estimări arată că aceste costuri vor sări de 5.000 de euro.