Șeful OMS: Vom face totul pentru a afla originea coronavirusului

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va face tot posibilul pentru a afla originea virusului SARS-CoV-2, care a provocat pandemia de Covid-19, susține directorul agenției, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Vrem să cunoaştem originea şi vom face totul pentru a o cunoaşte. Nu există nimic de ascuns’”, a promis Tedros Adhanom Ghebreyesus,

El spune că poziția OMS este foarte clară: „trebuie să cunoaştem originea acestui virus, pentru că aceasta ne poate ajuta să prevenim viitoare epidemii”, a afirmat el, subliniind că este vorba despre o ‘chestiune tehnică’ şi regretând că unii au ‘politizat-o’.

Potrivit AFP citat de Agerpres, o echipă internațională formată din mai mulți oameni de știință din diferite domenii are misiunea să identifice originile virusului și modul în care acesta s-a transmis la om.

Momentan, echipa nu s-a putut deplasa în China, acolo unde a fost depistat pentru prima dată noul coronavirus.

OMS a declarat săptămâna trecută că speră că echipa internaţională, care desfăşoară videoconferinţe regulate cu experţii chinezi, ‘să poată fi desfăşurată cât mai curând posibil’ pe teren, dar până acum nu a fost avansată o dată.

‘Poziţia OMS a fost foarte clară. Vom începe să studiem plecând de la Wuhan şi ne vom baza pe rezultatele obţinute pentru a determina dacă există alte piste de explorat’, a explicat Tedros.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole