Șeful ONU: egalitatea între sexe nu va fi atinsă înainte de 300 de ani

Într-un discurs recent la deschiderea celor două săptămâni de dezbateri de la New York ale Comisiei privind condiția femeii, șeful ONU, Antonio Guterres, spune că, în ritmul actual, egalitatea între sexe nu va fi atinsă înainte de 300 de ani.

Așadar, egalitatea între sexe se îndepărtează din ce în ce mai mult.

În amfiteatrul Adunării generale, șeful ONU a estimat că ”drepturile femeilor au fost abuzate, amenințate, încălcate în toată lumea” și că ”progresele făcute în decenii dispar acum sub ochii noștri”, transmite BFMTV.

Șeful ONU a dat exemplul Afganistanului, unde talibanii au luat puterea în august 2021 și unde femeile și fetele au fost izgonite din viața publică.

El nu a citat și alte țări, dar în ”numeroase locuri, drepturile de reproducere sexuale ale femeilor sunt anulate și fetele care merg la școală riscă să fie răpite și agresate”, a mai subliniat Guterres.

BFMTV observă că Antonio Guterres nu a menționat Iranul, expulzat anul trecut la 22 decembrie, cu efect imediat din Comisia condiției femei, prin votul Consiliului economic și social al Națiunilor Unite (ECOSOC), la presiunea SUA, din cauza represiunii asupra unei revolte conduse de femei, organizată în luna septembrie.

Secolele de patriarhat, de discriminare și stereotipuri dureroase au creat un decalaj de gen în științe și tehnologii, a mai subliniat șeful ONU. Acestea sunt domenii în care femeile reprezintă doar 3% din laureatele premiilor Nobel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...