Șeful Serviciului de Informații al Armatei Ucrainene, despre cât de mare e amenințarea rusă dinspre Transnistria

Kyrylo Budanov, șeful Direcției principale de informații a Ministerului Apărării, consideră că Transnistria nu reprezintă o amenințare majoră pentru Ucraina, rămânând însă un factor de destabilizare pentru întreaga regiune.

Răspunzând la întrebări despre Transnistria, Budanov a spus: „Nu este o amenințare majoră. Dar este un factor de destabilizare pentru întreaga regiune: România, Moldova și noi”, a spus Budanov, conform agenției ucrainene de știri Ukrinform.

În opinia sa, Transnistria este o problemă militară uriașă pentru Rusia. Este un teritoriu pe care Rusia îl controlează în totalitate, dar nu are nicio importanță imediată în conflict, deoarece se învecinează cu Moldova și Ucraina.

„Și indiferent ce spun ei acolo, nu pot realiza nimic serios. Unitățile cu sediul în Transnistria sunt tot ce au acolo, adică aproximativ 1.300 de oameni. Sunt trupe oficiale rusești în toată regiunea. Majoritatea păzesc depozite în satul Kolbasna. De asemenea, ei păzesc un centru radio în satul Maiac și au sediul tot la Tiraspol”, a spus Budanov.

Comentând stările de spirit care predomină în armata rusă, șeful serviciilor secrete de apărare ucrainene a remarcat că forțele sunt complet demotivate. „Totuși, există o verticală militară – au comandanții lor și vor fi forțați să îndeplinească ordinele. Indiferent dacă le place sau nu, există un ordin și va trebui urmat. Există diferite opțiuni. Prin urmare, moralul lor nu este important. Vor îndeplini ordinul”, a spus el.

În plus, potrivit lui Budanov, există o lipsă de forță de muncă în armata rusă. În special, un număr mare de generali ruși, personal superior de comandă „s-au coborât la comandarea batalioanelor și, în unele cazuri, a companiilor”.

În acest context, Budanov a remarcat că, dacă șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Rusiei Valery Gerasimov a fost obligat să meargă în prima linie, „se pare că acolo s-a întâmplat ceva”.

Există un singur motiv – eșecul implementării planurilor de avansare. Ocupația eșuează, sunt în întârziere. Aveau termenul limită principal – să finalizeze „operațiunea specială” până pe 24 aprilie – dar au eșuat. O altă dată a fost încheierea operațiunii, cel puțin în legătură cu Donbas, până pe 9 mai. Dacă eșuează și aici, acest lucru va complica și mai mult întregul proces”, a spus el.

Potrivit șefului serviciilor de informații, Putin nu își poate permite să piardă în fața Ucrainei. Și în acest scop, el trebuie să susțină că Rusia se confruntă cu un adversar serios, sugerând condiționat: „Poate că vom pierde puțin, dar nu vom pierde în fața Ucrainei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole