De ce este blocată semaforizarea inteligentă în București

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, declară că semaforizarea inteligentă în București progresează, chiar dacă se fac pași mărunți în acest sens, mai ales că există o contestație la Curtea de Apel care blochează procesul.  

”Pentru sistemul de semaforizare inteligentă s-au făcut paşi. În momentul acesta, suntem blocaţi de o contestaţie la Curtea de Apel. Adică mai întâi s-a făcut un studiu de prefezabilitate pentru că nu avem evidenţa a ce se întâmplă în toate cele aproximativ 500 de intersecţii semaforizate”, a declarat, sâmbătă, primarul.

În baza acestui document, s-a făcut documentaţia pentru achiziţie, s-a lansat în achiziţie, s-au depus oferte și s-a făcut atribuirea contractului. A fost admis, însă, o contestaţie de către CNSC, iar în urma ei s-a ajuns la Curtea de Apel. Pronunţarea ar fi trebuit să aibă loc pe 27 aprilie, dar s-a amânat pentru 12 mai, spune Nicușor Dan.

“Imediat după aceea, o să putem să facem studiu de fezabilitate. În paralel am obţinut banii şi pentru studiu şi pentru prima etapă a proiectului de la PNRR”, a mai precizat edilul.

”Eu cred că studiul de fezabilitate şi cel puţin prima etapă a proiectului de semaforizare inteligentă, primele două etape le vom îndeplini”, susține Nicuşor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...