Semne ignorate, care pot indica prezența unui diabet

Unghii îngroșate, subțiri, îngălbenite… Sunt semne discrete, pe care le trecem cu vederea, dar ele pot să indice hiperglicemia și un diabet care nu este investigat și ținut sub control.

Aproximativ 1,5 milioane de români au diabet.  Din păcate, doar 900.000 urmează un tratament pentru această boală.  Asta înseamnă că multe persoane fie nu ştiu că suferă de această afecţiune, fie nu îşi administrează tratamentul, potrivit președintelui Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, dr. Romulus Timar.

În general, diabetul, se caracterizează prin excesul de zahăr din sânge. Această boală cronică se manifestă printr-o sete excesivă, nevoia de a urina des, pierderea în greutate și o stare de oboseală importantă.

Dar câteva semne discrete și ignorate pot indica prezența diabetului. Este vorba despre modificări la nivelul unghiilor, așa cum scrie The Sun. Întrebată, dr. Sarah White, directoarea clinicii asociate Bupa Health Clinics, spune că diabetul poate provoca infecții și vulnerabilități la nivelul unghiilor.

Modificarea unghiilor ar putea fi semnul unui diabet care nu este ținut sub control și dacă nu se intervine rapid sunt posibile complicații, subliniază dr. White.

Pacienții cu diabet pot observa o îngălbenire a unghiilor

Dacă unghiile își modifică culoarea , asta ar putea indica faptul că suferiți de hiperglicemie sau de diabet necontrolat de ceva vreme.

În plus, creșterea glicemiei poate afecta nervii și provoca infecții fungice. Cu un aport de sânge mai scăzut și nivelul glucozei mai ridicat, infecțiile fungice se dezvoltă rapid. Nivelul ridicat al glucozei indică, de asemenea, că unele bacterii pot genera infecții în zona picioarelor, explică dr. White

Un alt semn de alertă : baza unghiei de culoare roșie, unghii dureroase sau umflate. Episoadele repetate de micoze sunt, de asemenea, un semn de care trebuie ținut seama.

Dr.White atrage atenția și asupra unghiilor subțiri. Când circulația sângelui spre picioare este redusă, unghiile se pot subția, devin mai puțin rezistente și se rup ușor. Când unghia este deteriorată, de regulă, se suspectează o infecție provocată de igiena deficitară și umezeală. De asemenea, și unghiile îngroșate sunt un semn care nu trebuie ignorat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...