Semnează ca primarii și primesc 50% spor la salariu!

Marcel Boloș a declarat că primarii și viceprimarii care semnează pe fonduri europene, ar putea primi 50% spor la salariu.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat luni, într-o intervenţie la Digi24, că a propus majorarea sporurilor primarilor şi viceprimarilor care lucrează cu fonduri europene.

Cei care semnează contracte pe fonduri europene pot primi 50% în plus. El a motivat că este necesară această majorare. Astfel, autorităţile locale vor fi stimulate în atragerea de bani europeni. A subliniat, în același context, faptul că există peste 80 de miliarde de euro pe care autoritățile locale îi pot atrage.

”Noi, Ministerul Fondurilor Europene am avut această iniţiativă. Era nefiresc ca subordonaţii care lucrează în structurile ce implementează fonduri europene să aibă 50% sporul din fonduri. Practic, cei care îşi asumă întreaga responsabilitate şi gestionează proiectele europene au doar 25%. Aceştia sunt primarii şi preşedinţii de CJ”, a spus ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene.

Fonduri europene, doar cu motivare


”Sunt peste 80 de miliarde de euro pe care trebuie să îi absorbim. Fără resursă umană şi fără instrumentele de motivare corespunzătoare nu avem la dispoziţie toate instrumentele necesare pentru a accesa aceşti bani”, a mai declarat Boloş.

Marcel Boloş a mai precizat că mare parte a proiectelor sunt gestionate de către autorităţile locale.

Ministrul a menționat că urmează modificarea cadrului legislativ naţional, a indicatorilor de performanţă în baza cărora se acordă acest spor. ”Până acum era numărul de proiecte. Aveam sporul ca limită maximă de 25%. Urmează să ajustăm aceşti indicatori de performanţă tocmai pentru a stimula în continuare autorităţile locale să atragă banii europeni. Greul este pe umerii administraţiilor locale şi cred eu că pe ei trebuie să îi stimulăm în mod corespunzător pentru a putea dezvolta localităţile şi să atragă aceşti bani pe care îi avem la dispoziţie”, a declarat Boloş, arătând că este vorba de numărul de proiecte contractate.

Vezi și: Declarație șoc a ministrului Marcel Boloș: Nu mă interesează deloc confortul funcţionarului public

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...