Senatorii au decis: fără haine de blană naturală în România!

Legea care va interzice comercializarea hainelor de blană a trecut, deja, de Senat şi se află în dezbatere la Camera Deputaţilor. Industria de profil este, oricum, într-un declin accelerat.

Hainele de blană naturală vor dispărea din România. Legea care va institui această situaţie a trecut de Senat şi se află în dezbatere la Camare Deputaţilor.

Astfel, România urmează să se alăture celor 19 ţări europene care au interzis creşterea animalelor pentru industria vestimentară.

Aşa cum era de aşteptat, reacţia celor din industria afectată a venit prompt

„Această lege va afecta aceste familii care trăiesc generaţie din generaţie din acest business. Această lege va putea pune România în situaţia de a plăti daune de zeci de milioane de euro celor afectaţi”, a declarat Daniel Mărgărit, Preşedintele Asociaţiei Române a Blănurilor, citat de Observatornews.ro, anunță romaniatv.net.

De partea cealaltă, asociaţiile pentru protecţia animalelor speră că legea care a trecut de Senat şi e în dezbatere la Camera Deputaţilor va pune capăt exploatării animalelor.

„E un apel la bun-simţ, normalitate şi responsabilitate. Sunt considerente de mediu, sunt considerente de sănătate publică, sunt 1000 de motive pentru ca aceste ferme să devină de domeniul trecutului. Am văzut condiţiile. Ne-am convins că sunt aceleaşi condiţii groaznice de oriunde în lume”, a declarat Andreea Roseti, reprezentant ONG.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...