Senatorii-mucegai: AUR continuă să împingă limitele decenței politice. Să le împingem și noi, un pic.

Publicat: 21 mai 2024, 20:41, de Radu Caranfil, în OPINII , ? cititori
Senatorii-mucegai: AUR continuă să împingă limitele decenței politice. Să le împingem și noi, un pic.

Prieteni dragi. Nu știu cum e la voi, dar la noi s-a epuizat orice fel de răbdare față de gunoaiele politice de sub flamurile AUR. Pur și simplu nu mai suntem capabili să rostim cuvintele senatorul Claudiu Târziu. Ni se pare o ofensă permanentă la adresa bunului-simț românesc. Pentru că vorbim de niște figuri, așa-zis politice, fără nici o relevanță, niște deșeuri cu cravată. Iar acest gunoi politic de doi metri, Claudiu Preatârziu, apare prea des și prea degeaba în știri. Toate aceste portrete care s-au construit pe imbecilitate, pe patru clase primare la seral, pe vocația antisistem a lumpenului, trebuie să dispară. Trebuie demistificate.

Recent, la Bistrița-Năsăud, partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și-a lansat candidații pentru alegerile locale, eveniment ce a avut loc în prezența senatorului Claudiu Târziu. AUR, cunoscut pentru discursurile sale populiste și naționaliste, continuă să provoace controverse și să atragă critici din toate direcțiile spectrului politic. Așa zice, la raportul obiectiv, de pe diverse surse.

Vorbim, din nou, despre prezența în spațiul public a deșeurilor politice. Suportăm, din nou și mereu, clasificarea verbală a gunoaielor politice drept senatori. Adică, înțelepți ai României. V-ați uitat la acest nene, vreodată? V-a inspirat altceva decât un băiat care are nevoie de bani mulți de la Stat, ca să obțină zilnic o omlețică de șaișpe ouă, cu o juma de kilogram de cașcaval?

De fiecare dată când ni se bagă sub ochi poze cu toate târâtoarele de la AUR, ne întrebăm cum naiba am reușit să ajungem aici. Cum s-au strecurat aici acești autori de manual ai fripturismului politic, Și de ce am ajuns să-i pomenim în știri. Și, ca să fim sinceri, nu prea înțelegem de ce încă umblă în libertate. Fiindcă discursurile lor ofensează, fără greș, Constituția acestei țări.

Nu vorbim aici de acțiuni electorale, doar despre bun-simț local. Sincer, ne așteptam ca toate gunoaiele astea să dispară până acum, pe cale naturală. Să fim bine înțeleși, calea naturală include acțiuni comunitare de eliminare a pericolelor. A ceea ce este considerat toxic. Cum este AUR. Cum este acest Preatârziu. Sau ideologul suprem, Georgică. Într-o societate românească normală, aceste accidente nefericite ar fi fost deja eliminate.

Faptul că încă se plimbă și emit mesaje înseamnă că este nevoie de ei, pentru contrast. Li se permite să emane propoziții fiindcă, prin comparație, cei care fac deocamdată cărțile par niște lumini ale înțelepciunii politice. Uite ce dobitoci sunt ăștia! I-auzi ce zice alde Târziu! Spune tu, poți să votezi vreodată așa ceva?

Contrast. Dar în favoarea cui?

Păi… fii sincer, electoratule drag. Cu ce pungă stai în mâini? Ce-i înăuntru? Ce scrie pe ea? Merită?

Spectacolul demagogiei și populismului

Cum de este posibil ca, în forme agresive, să prospere în peisajul politic românesc aceste rebuturi irecuperabile? Ce caută în mințile noastre acești paraziți? Cum de este posibil ca mesajele lor, situate intelectual între clasele a doua și a patra, învățământ primar, să găsească atâta simpatie?

Pe bune, dragii noștri, ce-i cu ăștia aici? De ce îi hrănim cu atenție? Cu știri? De ce le dăm microfon, mereu și mereu? De ce îi obligăm să meargă mai departe, dându-le atât de multă atenție? Chiar am înnebunit, cu toții?

Și tu, alegătorule care pui peste tot mesaje cu bâlbâieli cumplite, de ce crezi că e nevoie de votul tău? Ce te face să crezi că ai dreptul să decizi soarta unei țări, cu cele 2-4 clase elementare pe care le-ai absolvit cu chiul și cu indulgență? De ce crezi, mereu și mereu, că va veni cineva care să-ți dea casă, 20 000 de euro, gratis pe cursele intergalactice și o sticlă de țuică pe zi?

De unde vii? De pe ce planetă? De ce te amesteci mereu în viața celor care mai știu câte ceva despre cum ar trebui să meargă lumea? Cine crezi că ești? De ce îți permiți să ne iei aerul? De ce sufli mereu în pânzele imbecililor cu care te asemeni? De ce nu te ascunzi sub pământ, cu cruciulița ta de gât, cu poza lui Șoșoacă înfiptă în cur, cu starea aia de greață de la cât rahat ai înghițit?

Dacă nu ai absolvit măcar opt clase, pe bune, stai dracului acasă. Ne încurci rău la vot.