Ministrul Finanțelor promite dreptate pentru pensionari, din luna septembrie

Publicat: 28 feb. 2024, 09:47, de Vasile Bahrim, în ESENȚIAL , ? cititori
Ministrul Finanțelor promite dreptate pentru pensionari, din luna septembrie
Pensii ceas - creșterea pensiilor

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a făcut o promisiune importantă adresată milioanelor de pensionari din România, anunțând că luna septembrie va aduce dreptate în sistemul de pensii.

Ministrul a afirmat că acum sunt bani la buget pentru recalcularea pensiilor și că s-au luat în calcul toate măsurile pentru ca pensiile românilor să crească.

Ministrul a subliniat că bugetul pentru anul 2024 include fondurile necesare recalculării pensiilor, exprimându-și încrederea că aceste ajustări vor fi realizate la timp.

„Au fost bugetați banii pentru recalcularea pensiilor pentru anul 2024, luna septembrie este luna mult așteptată de pensionari și cu certitudine acest lucru se va întâmpla, respectiv dacă deciziile de recalculare sunt întocmite de Ministerul Muncii și sunt convins că acest termen va fi respectat, atunci în luna septembrie se face dreptate în sistemul de pensii”, a afirmat Boloș.

Această declarație vine în contextul în care, în septembrie 2023, Guvernul a adoptat Legea 296 privind măsurile fiscal-bugetare, care a vizat reorganizarea unor facilități fiscale și introducerea de noi reguli fiscale pentru a permite alocarea bugetară necesară pentru pensii.

Marcel Boloș a declarant că, odată ce drepturile de pensie sunt stabilite, plata acestora este garantată. „Odată un drept intrat în plată, nu se pune problema să nu fie achitat. Trebuie să găsim soluțiile pt ca aceste plăți ale pensiilor să poată fi efectuate”, a conchis Marcel Boloș, reiterând angajamentul Guvernului de a asigura resursele necesare pentru pensionari.