Septimiu Buzașu, omul lui Ludovic Orban, a revenit administrator la CNAIR

Publicat: 12 feb. 2023, 10:52, de Ion Teleanu, în News
Septimiu Buzașu, omul lui Ludovic Orban, a revenit administrator la CNAIR

Printre cei șapte membrii ai Consiliului de Administrație de la CNAIR se numără și un personaj controversat garantat și susținut de Ludovic Orban, care are deja la activ o inginerie imobiliară la… CNAIR.

13.215 lei – indemnizația lunară de administrator CNAIR

Consultanții externi, Pluri Consult și Fox Management, și Ministerul Transporturilor i-au desemnat pe cei șapte membrii ai Consiliului de Administrație de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Acești sunt: Costin Mihalache, șef al Cancelariei fostului premier Viorica Dăncilă, actualul președinte al Consiliului de Administrație CNAIR, Ion Damian, ofițer de poliție adus secretar genenral adjunct al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii de Sorin Grindeanu, Cristian Pistol, actualul director general al CNAIR, Septimiu Buzașu, fost secretar de stat  liberal în Ministerul Transporturilor, Bîrchi Ileana-Mirela (avocată) și Marcu Mirel-Alexandru, director producție Nuclearelectrica și  Mike Eduard, reprezentantul Ministerului Finanțelor. Indemnizația brută lunară a administratorilor CNAIR este de 13.215 lei.

Familia Buzașu, abonată la sinecurile păstorite de Ludovic Orban

Dar ceea ce s-a uitat mai puțin este faptul că unul dintre noii administratori de la CNAIR este un fost secretar de stat în două mandate în acest minister și totodată ex-președinte al bordului administrativ de la această companie. Este vorba despre Septimiu Buzașu, omul susținut și promovat de către Ludovic Orban.

De fapt, Buzașu a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor când Orban era ministru, iar pe vremea USL a ocupat aceeași funcție în mandatul lui Odidiu Silaghi și Relu Fenechiu. Ulterior când Ludovic Orban a ajuns premier, Septimu Buzașu a fost înscăunat președinte al CA de la CNAIR, iar fiica sa, Cristina Buzașu, a fost consilier de stat la Cancelaria primului ministru.

Septimiu Buzașu și-a tras apartament de serviciu de la CNAIR pe Calea Victoriei cu… 7.238 de euro

Însă, când era președintele Consiliului de Administrație al CNAIR, Septimiu Buzașu a reușit să-și cumpere două case de la stat.

Este vorba de un apartament de serviciu pe Calea Victoriei de la CNAIR cu ”uriașa” sumă de 7.238 de euro și o vilă construită de ANL în spatele complexului Romexpo, dar ambele imobile au fost omise la acea vreme din declarația de avere.