Sezonul de schi se prelungește până aproape de Paște

Primăria municipiului Braşov a decis extinderea programului de funcţionare a instalaţiilor pe cablu în weekend-uri şi prelungirea sezonului de schi în Poiană până în 17 aprilie. De asemenea, la Straja, în județul Hunedoara, administratorii pârtiilor se laudă cu o zăpadă impecabilă, numai bună pentru schi.

„Primăria Braşov, în parteneriat cu Ana Teleferic, va testa posibilitatea extinderii programului de schi după ora 16,00, având în vedere că este lumină până mai târziu. Astfel, în urma discuţiilor dintre cei doi deţinători de sisteme de transport pe cablu, Municipiul Braşov şi Ana Teleferic, astăzi (vineri – n.red.) programul de funcţionare al telegondolei şi al telescaunului Ruia va fi până la ora 17,00, iar mâine (sâmbătă n.red.) amândouă vor funcţiona până la ora 18,00. Weekend-ul următor, vineri şi sâmbătă, programul de funcţionare va fi până la ora 18,00, adică două ore în plus faţă de programul actual”, a precizat Primăria Braşov, într-un comunicat transmis vineri.

Totodată, având în vedere starea foarte bună a pârtiilor din Poiana Braşov, primarul Allen Coliban a luat decizia prelungirii sezonului de schi, cel puţin până în data de 17 aprilie.

În funcţie şi de condiţiile meteo, Primăria Braşov ia în calcul posibilitatea ca pârtiile, măcar cele din partea superioară, să rămână deschise şi în vacanţa de Paşte a copiilor, mai menţionează sursa citată.

Stratul de zăpadă la Straja măsoară circa 30 de centimetri

Iubitorii sporturilor de iarnă se mai pot bucura de pârtiile de schi din staţiunea Straja, în Valea Jiului, calitatea acestora fiind apreciată cu nota 9, pe o scară de la 1 la 10, cu o grosime medie a stratului de zăpadă ce depăşeşte 30 de centimetri, potrivit aprecierilor făcute, vineri, de salvamontiştii din zonă.

„Se poate schia pe întreg domeniul schiabil, respectiv pe pârtiile Sf. Gheorghe, Canal, Slalom, Constantinescu, Mutu, Platoul Soarelui. Cu toate că nu avem o cantitate de zăpadă exagerat de mare pe zona schiabilă, pârtiile sunt impecabile. Calitatea pârtiilor, pe o scară de la 1 la 10, se află la nota 9. Afluenţa turistică la acest sfârşit de săptămână este destul de redusă”, a declarat, pentru Agerpres, şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

El a arătat că administratorii pârtiilor au intervenit cu ratracurile şi au pregătit stratul de zăpadă, astfel încât să nu fie probleme pentru schiori.

Pe de altă parte, practicanţii schiului de tură pot să facă excursii atât pe creasta masivului Vâlcan, cât şi în zona centrală a Retezatului Mare şi pe Retezatul Mic.

Salvamontiştii atrag atenţia că deşi zăpada e stabilă, este necesară multă precauţie în zonele de creastă, unde există cornişe care, abordate greşit, pot produce avalanşe.

„Este de preferat ca persoanele care merg în zona înaltă să evite abordarea unghiurilor de pantă mari, mai ales la prânz, atunci când temperatura la nivelul stratului de zăpadă este schimbătoare”, a precizat şeful Salvamont Lupeni-Straja.

La acest sfârşit de săptămână, în Straja va avea loc şi Minicupa României la schi alpin.În Straja se poate ajunge folosind telegondola care pleacă din oraşul Lupeni, în zona instalaţiei fiind amenajate circa 300 de locuri de parcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...